Министерството на външните работи е готово с организацията на парламентарните

...
Министерството на външните работи е готово с организацията на парламентарните
Коментари Харесай

МВнР е готово с организацията на вота в чужбина


Министерството на външните работи е готово с организацията на парламентарните избори в чужбина и не чака съществени проблеми в деня на вота тази неделя. На 2 април българите зад граница ще могат да гласоподават в 737 секции в 61 страни по света. 

Според новите изборни правила страната ще има представител във всяка секция. За задачата външно министерство командирова над 530 чиновници. За обезпечаването на вота зад граница бяха изпратени 500 хиляди бюлетини. 

След като в събота министерство на външните работи получи достъп до машините за гласоподаване,

245-те устройства за вота в неделя към този момент са доставени в дипломатическите ни представителства, заяви за „ Хоризонт “ непрекъснатият секретар във външно министерство Иван Кондов, който управлява работна група „ Избори “ във ведомството. Той разяснява и напрежението измежду наши сънародници в чужбина поради попълването на съставите на секционните изборни комисии зад граница. Българи в чужбина се притесняват, че партиите уголемяват нелегално квотите си.

„ Всичките машини са доставени в дипломатическите и консулските представителства, които ще имат грижата в идващите няколко дни да ги доставят до секционните изборни комисии. Всички изборни бумаги са доставени, има 30 секции, които ще получат книжата си посредством представители на страната – приказваме за Австралия, за Нова Зеландия “, съобщи Кондов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР