Министерството на външните работи дава актуална информация за мерки и

...
Министерството на външните работи дава актуална информация за мерки и
Коментари Харесай

Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света

Министерството на външните работи дава настояща информация за ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света.

Република Северна Македония - Правителството взе решение за въвеждане на мярката полицейски час от 21: 00 ч. до 06: 00 ч. всеки ден на цялата територия на страната за ограничение на придвижването на популацията. Мярката влиза в действие от 22 март 2020 година Мярката полицейски час няма да бъде в действие за чиновниците на Министерство на вътрешните работи, армията на Република Северна Македония, противопожарната защита, чиновниците на Комунална хигиена на промяна, както и за лица, нуждаещи се от незабавна здравна помощ в болнично заведение. Ограничава се броят на дежурните аптеки в страната.

Сърбия – В страната е в действие изключително състояние. Президентът на Александър Вучич късно нощес разгласи, че ще предложи на кабинета от 22 март 2020 година да влезе в действие нова 12-часова възбрана за придвижване в страната и по улиците на градовете за всички лица с начален час 17,00 часа вечерта до 5,00 часа сутринта. Решението се чака да размени актуалната възбрана от 18 март 2020 година за придвижване по улиците за всички жители от 20,00 ч. до 5,00 сутринта. Изключение се прави единствено за сръбските органи, които извършват задания и за лицата, работещи трета промяна.

Молдова - В текста на Решение N-1 от 18.03.2020 година на Комисията по изключителни обстановки в Република Молдова е записано, че се позволява директно прекосяване през Молдова (без спиране) на чужденци, които се завръщат към страната си на генезис, като те следва да минават границата с Румъния през Граничен контролно-пропусквателен пункт Джурджулещ-Галац (молдовско-румънската граница) и Граничен контролно-пропусквателен пункт Джурджулещ-Рени (молдовско-украинската граница) и ще бъдат пропускани през Молдова след приемане на единодушието на прилежащата (на Молдова) страна да ги допусне на своя територия.

По информация на посолството ни в Кишинев обаче директният кулоар за секване територията на Молдова от непознати жители през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рени-Джурджулещ (украинско-молдовската граница) и Джурджулещ-Галац (молдовско-румънската граница) на процедура не действа. Преминаване по този маршрут се позволява единствено за жители на Румъния и Украйна.

Канада - В 00.01 ч. на 21 март влезе в действие оповестеното краткотрайно затваряне на границата сред Канада и Съединени американски щати за пътувания за туризъм и забавление. Изключение от възбраната се планува единствено за доставчиците на артикули и услуги и за работещите в прилежащата страна поданици от двете страни на границата.

С цел ограничение на противозаконното прекосяване на границата е подписано реципрочно съглашение сред Канада и Съединени американски щати за връщане назад на незаконните мигранти, подаващи молби за леговище след 00:01 ч. на 21 март. Споразумението ще остане в действие до анулация на оповестеното краткотрайно затваряне на границата сред двете страни, на този стадий за 30 дни.

От 12:00 ч. на 18 март 2020 влезе в действие възбрана за пътешестване на непознати жители до Канада като се изключи: лица с непрекъснато престояване в Канада, членове на фамилиите на канадски жители, упълномощени дипломатически представители в Канада и членовете на техните фамилии, членове на самолетни екипажи, жители на Съединени американски щати и пасажери, преминаващи директно през Канада. Засега остава допустимо директно прекосяване на непознати жители през Канада. Забраната няма да се отнася за лица с годни работни и студентски визи, краткотрайно наети лица и получили статут на непрекъснато пребиваващи преди 16 март 2020 година, които към момента не са влезнали в

Канада. След влизане на канадска територия лицата и от тези категории ще следва да подхващат самоизолация за интервал от 14 дни.

От 00:01 ч. на 18 март 2020 година всички интернационалните полети от Европа, Азия, Африка и Южна Америка са пренасочвани само към следните 4 летища в страната:

- Торонто – летище „ Лестър Пиърсън “;

- Монреал – летище „ Пиер Трюдо “;

- Летището във Ванкувър;

- Летището в Калгари.

Съединени американски щати - Летищата в страната остават отворени за произлязъл трафик. Входящият трафик от страните от Шенген, Англия или Ирландия се пренасочва към едно от следните 13 летища, за наложителен скрининг на пасажерите:

Boston-Logan International Airport (BOS), Massachusetts
Chicago O’Hare International Airport (ORD), Illinois
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW), Texas
Detroit Metropolitan Airport (DTW), Michigan
Daniel K. Inouye International Airport (HNL), Hawaii
Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL), Georgia
John F. Kennedy International Airport (JFK), New York
Los Angeles International Airport, (LAX), California
Miami International Airport (MIA), Florida
Newark Liberty International Airport (EWR), New Jersey
San Francisco International Airport (SFO), California
Seattle-Tacoma International Airport (SEA), Washington
Washington-Dulles International Airport (IAD), Virginia
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР