Министерството на външните работи бе домакин на двустранни политически консултации

...
Министерството на външните работи бе домакин на двустранни политически консултации
Коментари Харесай

Двустранни политически консултации между България и Канада

Министерството на външните работи бе хазаин на двустранни политически съвещания сред Република България и Канада на ниво общоприет шеф.

Разговорите от българска страна бяха водени от госпожа Мая Добрева, общоприет шеф по политически въпроси. Канадската делегация бе водена от господин Робърт Фрай, общоприет шеф по европейски въпроси в Департамента по световните въпроси на Канада.

Извършен бе повсеместен обзор на двустранните българо-канадски връзки, като във фокуса на полемиката бяха вероятностите за задълбочаване на ползотворното съдействието сред двете страни във всички сфери от съвместен интерес. Изтъкната бе нуждата от установяването на постоянен политически разговор сред двете страни, като извършените политически съвещания – първите по рода си за последните няколко години – образуват солидна основа за по-нататъшна взаимна работа.

В дневния ред на събитието бяха заложени обособени тематични сегменти, отдадени на двустранните връзки и политическия диалог; търговско-икономическите връзки и опциите за капиталов обмен; съдействието в границите на НАТО и партньорството ЕС-Канада в региона на сигурността и отбраната; европейската и евроатлантическа интеграция на страните от Западните Балкани; съдействие сред България и Канада в региона на правата на индивида, многообразието и приобщаването и други

Военната експанзия на Русия в Украйна, политическите, икономическите и филантропичните измерения на рецесията също бяха предмет на консултациите. Обсъдено бе отражението на спора в районен и световен проект, като канадската страна изрази благодарност за напъните на България за обезпечаването на поддръжка и банкет в страната на търсещи протекция и леговище от войната украински жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР