Министерството на външните ни работи привика гръцкия посланик след появилите

...
Министерството на външните ни работи привика гръцкия посланик след появилите
Коментари Харесай

Дипломация в пандемията: МВнР привика на разговор гръцкия посланик

Министерството на външните ни работи привика гръцкия дипломат след появилите се информации, че Атина е взела решение да бъдат изследвани всички влизащи от България през пункта „ Кулата “.
Министерство на външните работи: Тестването за COVID-19 на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “ не е наложително Стремежът на гръцките управляващи е да бъдат осъществявани всеки ден по 3000 теста
Задължителен ли е пробата и какво още би трябвало да знаят българите, които отиват на море в Гърция?

Компания на мотори потегля за Тасос, готова и за инспекции за коронавирус. „ Имаме QR кодове, да ни вършат проби, ние сме здрави, няма проблеми “, споделя Мирослав.

На пункта „ Промахон “ са обособени няколко места за тестване. Измерват температурата, а самото тестване продължава няколко секунди.
Туристка: Тестваха ме за COVID-19 на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ без никакви противоепидемични ограничения „ Ако си здрав, може да се заразиш при тестването “, споделя Александра Димитрова
Гюлнар и Сузан пътуват за едноседмична почивка в Кавала.

Перфектно е, чакахме да има повече хора, само че нормално доста бързо мина, минаваме към момента, споделя Гюлнар Мустафова.

„ Резултатите излизат до два дни и в случай че са позитивни, туристите се търсят по информация от QR кода “, добавя Сузан Юмерова.

На хората, дали позитивна проба за ковид, които желаят да се върнат у нас, ще им бъде позволено да отпътуват неотложно. Ако изберат да останат в Гърция по време на карантината, за инфектираните е обезпечен безвъзмезден хотел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР