Министерството на туризма ще търси нови експерти в областта на

...
Министерството на туризма ще търси нови експерти в областта на
Коментари Харесай

В името на „Бранд България“: Министерството на туризма наема Facebook специалисти

Министерството на туризма ще търси нови специалисти в региона на маркетинга, които да популяризират България в онлайн платформи като Фейсбук, YouTube и Instagram. Това оповестиха от ведомството за Economic.bg във връзка измененията в Закона за туризма, съгласно които към този момент няма да е нужно провеждането на публични поръчки за реализирането на онлайн рекламите на дестинация България.

Предстои оповестяване на състезания за вакантните длъжности в дирекция „ Маркетинг и реклама “, които да вземат участие в активността на дирекцията по осъществяване на Годишната стратегия за национална туристическа реклама, в това число в частта ѝ за реализиране на цифрова реклама на целеви задгранични пазари и на вътрешния пазар, за промоцията и позиционирането на България като привлекателна целогодишна туристическа дестинация “, пишат от Министерството на туризма.

Досега уредник на всички изложби, конференции, семинари, фестивали, на които България взе участие, се реализира от Дирекция „ Маркетинг и реклама “. Отделът към този момент ще дава отговор и за стартирането на държавните реклами в онлайн платформите.

Припомняме, че в края на месец май Народното събрание одобри промени в Закона за туризма, които гласят, че пари за туристическа реклама на България, предавана през обществени платформи, като Фейсбук, Instagram и YouTube, ще се отпускат без публични поръчки.

Според ведомството, ръководено от Зарица Динкова, реализирането на цифрови акции в онлайн средата ще разреши приемането на директни доклади и рекомендации от самите онлайн платформи и търсачки, които разполагат с модули за следенето и отчитане на реализациите, премерване на видимост, посещаемост, ангажираност, държание и други индикатори, определящи успеваемостта на обещано деяние и/или акция с нужната степен на меродавност.

Тоест, съгласно специалистите в Министерството на туризма, онлайн платформите ще дадат доста по-добра и ясна картина на това по какъв начин се показва акцията и какъв е нейният резултат.
Кампании
Както към този момент неведнъж беше обявено, все още България не разполага с нов клип за Национална туристическа реклама, а употребява този от 2020 година А онлайн рекламите са под формата на спонсорирани постове в обществените мрежи и тематични изявления. Кампанията се реализира в България, Англия, Германия, Израел, Полша, Румъния, Сърбия, Унгария, Франция и Чехия. За реализацията на тези акции беше извършена открита процедура по реда на Закона за публичните поръчки и бяха подписани контракти на стойност 330 000 лева без Данък добавена стойност, прецизират от Министерството на туризма.

Оттам напомнят, че още от края на 2022 година страната ни залага на бизнес събития и роудшоу заради неналичието на задоволително средства.

Бяха проведени бизнес събития и Road Shows в Тел Авив, Берлин, Лайпциг, Мюнхен, Франкфурт, Дюселдорф, Вроцлав, Катовице, Краков и Варшава и други Ето за какво е значимо при обмисляне и осъществяване на рекламните действия и акции да се ползва систематичен метод и визия за налагането на Бранд " България " на задграничните пазари, а при неналичието на признат Закон за Държавния бюджет за 2023 година е невероятно да се обезпечи целогодишен информационен проект “, пишат още от туристическото министерство.
 България няма запас за огромна туристическа реклама: залага на роудшоу
От ведомството означават, че рецесиите в последните години са се отразили доста съществено на всеки бранш, само че към това се прибавя „ несравнимо високите рекламни бюджети на съществени туристически дестинации, в това число директни съперници на страната ни “. „ Вече можем да си представим безспорно комплицираната и не изключително удобна конкурентна среда, в която се намира България “.

Тези условия изискват поредност, непоклатимост и одобряване на подобен бюджет за национална туристическа реклама, който да обезпечи основаването на качествено рекламно наличие и интензивности, които показват голямото културно-историческо завещание и достоверността на дестинация България, които би трябвало да се разпространяват за реализиране на оптималната успеваемост и резултатност на националния маркетинг, пишат още от Министерството.

В показания проектобюджет на финансовия министър Асен Василев бюджетът на Министерството на туризма продължава да е 28 млн. лева, какъвто е години наред.

Според депутатите обаче, които са част от отрасловата комисия в Народното събрание, всяка сума под 100 млн. лева за туристическа реклама прави България „ невидима “.
 Минималистичният бюджет за реклама прави България „ невидима “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР