Министерството на туризма ще сигнализира прокуратурата за фирма, измамила хора

...
Министерството на туризма ще сигнализира прокуратурата за фирма, измамила хора
Коментари Харесай

Ангелкова: Министерство на туризма ще сигнализира прокуратурата за фирма, измамила хора с хиляди левове за екскурзия до Канада


Министерството на туризма ще алармира прокуратурата за компания, измамила хора с хиляди левове за екскурзия до Канада. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова в утринния блок на Нова телевизия.

„ Запознати сме с този случай от няколко месеца. Хората с съображение се обърнаха към нас, изложиха целия проблем. Направили сме може би 4-5 инспекции на компанията, като последната е от 7 август. Без да сме получили авансово информация от компанията, както е по закон, стана ясно, че те са почнали процедура по разпродажба. Уведомиха ни след нашата инспекция, че желаят да прекратят активността си, което на фона на неизпълнението на договорните задължения за екскурзия в Канада е необичайно като деяние и в тази връзка през днешния ден ще сигнализираме прокуратурата за дейностите на тази компания “, изясни Ангелкова.

„ Прави усещане, че от една страна шефката приключва активността на тази компания, тъй като явно има неизпълнени отговорности към хората. От друга страна декларира желание за регистрация на нова компания. Това единствено по себе си приказва за противозаконни дейности и основава предпоставки за осъществяване на други нарушавания “, разяснява министърът.

Имали сме случаи на неизплащане на суми, само че при към този момент оповестена неплатежоспособност, което е друга процедура. Неизпълнение на подобен вид договорни отговорности в подобен огромна размер се случва за пръв път и това ни дава учредения да помислим за условия в закона, които да защитят повече правата на потребителите и да се забрани сключването на контракти за сума, която доста надвишава застрахователната лавица, сподели още министър Ангелкова.

Министърът на туризма съобщи още, че ведомството поема ангажимент за стягане на условията към туроператорите и туристическите сътрудници във връзка с лимитите на застраховките.

Ангелкова се похвали също по този начин, че без значение от времето, данните сочат за растеж на туристите с 5 %. Само за първите 6 месеца има над 3,6 млн. туристи, сподели тя.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР