Министерството на туризма ще се фокусира върху изплащане на помощи

...
Министерството на туризма ще се фокусира върху изплащане на помощи
Коментари Харесай

Христо Проданов иска кредитна линия към банката за развитие за представителите на туризма

Министерството на туризма ще се концентрира върху погашение на помощи още от началото на 2022 година - това сподели пред БНР министърът на туризма Христо Проданов. " Има планувани 60 млн. лева в актуализацията на бюджета в помощ на туристическия бранш, имаме планувани още 6 млн. лева помощи особено за туроператорите, там чакаме нотификация от Европейския съюз, с цел да стартира изплащането ", сподели Проданов. Той изрази вяра в първия месец - месец и половина на идната година помощите да бъдат изплатени.

По думите му е належащо да се направи специфична кредитна линия към Българската банка за развиване особено за представителите на туристическия отрасъл, тъй като комерсиалните банки ги възприемат като рисков клиент и не им отпускат заеми.

Проданов счита, че ниският % имунизирани в България се отразява отрицателно върху визитката й. " Доста от непознатите туристи може да се откажат да дойдат у нас. Затова призоваваме да се слуша науката - поради нашата сигурност и поради имиджа ни пред света ", прикани той.

Проданов разяснява и присъединяване на Българска социалистическа партия във властта. " Като представители на Българска социалистическа партия сме твърдо решени да дадем всичко от себе си, да се представим добре и секторите, които управляваме, да са по-успешни, с цел да се завоюва повече доверие. Политиката е борба за решение на проблемите на хората, с цел да може това да генерира по-голяма поддръжка от гласоподавателите ", сподели той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР