Министерството на туризма ще поиска сумата за националната програма за

...
Министерството на туризма ще поиска сумата за националната програма за
Коментари Харесай

Министерството на туризма ще иска 15 млн. лв. за реклама през 2019 г.

Министерството на туризма ще изиска сумата за националната стратегия за реклама за идната година да е от порядъка на до 15 млн. лв.. Това се разбра след съвещанието на Националния съвет по туризъм, провел се в курорта " Св. Св. Константин и Елена ".

Според отрасловия министър Николина Ангелкова, която се срещна с представители на разнообразни институции и браншови организации, за основа ще се употребява сумата от тази година, която е над 13 млн. лв.. " Това е реалистичният вид. Заложили сме оптимистичен, с който желаеме нарастване. То ще е в границите на миналогодишното нарастване от 2 млн. лв.. Тази година също сме заложили такова кардинално предложение, само че отново споделям работим с реален вид въз основата на бюджета за 2018 година ", разяснява министър Ангелкова, представена от организация " Фокус ". Тя добави, че в случай че министерството успее да потвърди нуждата от нарастването, за което има и поддръжката на сектора, парите може да бъдат заложени.

Програмата за национална реклама се утвърждава година по-рано преди започване на осъществяването й, изясни министърът. И разясни, че това се прави за реализиране на стабилно развиване на бранша, което се потвърждава и от статистиката за туристически визити. С съответни стъпки вървим в посока реализиране главната цел на Министерството на туризма, а точно превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация, уточни още тя.

През първите пет месеца на годината над 2,34 млн. задгранични туристи са посетили страната, като растежът е от 11. 1 %, демонстрират данните на министерството. Над 1.6 милиарда лева са приходите от интернационален туризъм от януари до май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР