Министерството на туризма направи проверка на казуса със забавено отпътуване

...
Министерството на туризма направи проверка на казуса със забавено отпътуване
Коментари Харесай

Български туристи са били блокирани на о-в Тасос заради лошото време

Министерството на туризма направи инспекция на проблема със забавено тръгване на група български туристи от остров Тасос, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Групата от 52-ма души, избрали да посрещнат Нова година на гръцкия остров, са в положително положение и са пристигнали наред на българо-гръцката граница.

 © Българска телеграфна агенция, Архив
Валентин Величков, лице с функционалности по ръководство от уредника на туристическото пътешестване Едноличен търговец „ СВЕТЛА МЛАДЕНОВА – ПОХОД “, увери, че поради неприятно време в региона на Тасос и произлизащите от това условия българската група не е съумяла да тръгне с ферибот на 1 януари 2019 година, както е било планувано.

На Тасос порт полицията давала информация час преди отпътуването по разписание, само че то не е могло да се реализира и след последния ферибот в 19 ч заради възбрана на локалните способени управляващи. Представителят на туроператора твърди, че за туристите е била платена спомагателна нощувка и закуска зв същия хотел на остров Тасос, в който саотседнали.

Едноличен търговец „ СВЕТЛА МЛАДЕНОВА- ПОХОД “ е с постоянна регистрация в Националния туристически указател, поддържан от Министерството на туризма, и действа като туроператор и туристически сътрудник, сподели документалната инспекция. Фирмата има настояща застраховка, годна до 19 юни 2019 година Фирмата е със седалище и адрес на ръководство в София.

Министерството на туризма продължава да следи проблема, досега във ведомството няма постъпила тъжба от туристи от тази група. Открит е телефон, на който при нужда от подпомагане туристите могат непрекъснато да подават сигнали. Номерът е 02/9046895.
 ​Ветрове, дъжд и сняг провокират проблеми с превоза в Гърция ​Ветрове, дъжд и сняг провокират проблеми с превоза в Гърция
За проблеми в крайбрежното мореплаване и фериботните връзки в Егейско море поради мощните ветрове оповестява организация АНА-МПА. Някои курсове са анулиран...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР