Министерството на туризма, Икономическа полиция, дирекция Автомобилна администрация и Комисията

...
Министерството на туризма, Икономическа полиция, дирекция Автомобилна администрация и Комисията
Коментари Харесай

Акция на граничния пункт „Кулата“, проверяват за нерегламентиран превоз

Министерството на туризма, Икономическа полиция, дирекция " Автомобилна администрация " и Комисията за отбрана на потребителите започнаха тази заран инспекции за нерегламентиран транспорт на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". Обект на инспекцията са туроператорите и туристическите сътрудници - за осъществяване на нерегламентирана активност, транспортът на пасажерите, осъществяването на разпоредбите за работа и отмора на превозвачите, нерегламентираното транспортиране на товари.

" Проверяваме съблюдават ли се условията на Закона за туризма, вписани ли са превозвачите в националния туристически указател и дали имат подписана застраховка за отговорност на туроператора, както и за нелицензирани екскурзоводи ", сподели пред медиите Елеонора Младенова - шеф отдел " Регулаторни механизми в туристическите действия " при Министерството на туризма. Тя уточни, че от началото на годината министерството е почнало срещи с Изпълнителната организация " Автомобилна администрация ", Комисията за отбрана на потребителите и Главна дирекция " Национална полиция " за битка с нелоялната комерсиална процедура в областта на туризма. " Проверките ще продължат до края на годината, надяваме се да приключим дефинитивно с нелоялните търговски практики ", сподели още Младенова. 

Предвидените законови наказания варират според от нарушаванията от 3 до 30 хиляди лв., сподели Любомир Палаханов от Комисията за отбрана на потребителите. " Комисията ревизира за нелоялните практики. След " Кулата " инспекциите ще продължат и в офисите на туроператорите и турагентите ", посочи той.

" Извършваме планови инспекции по интернационалните автобусни линии - инцидентни и постоянни, следим за осъществяване на всички европейски правила по отношение на времената за почивки и ръководство на водачите. Продължаваме и работата по нерегламентираните транспорти на пасажери, дружно с Икономическа полиция и всички органи, с които правим инспекцията ", сподели Антон Станев - шеф на " Автомобилна ревизия " към Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ".

Той уточни, че на ден по пунктовете при такива инспекции се записват по към 20 нарушавания. Нарушенията при нерегламентирания транспорт плануват финансова глоба в размер на 2 хиляди лева и насилствена - събаряне на регистрационна табела, прецизираха инспекторите. 

Проверки ще има на всички пунктове, споделиха още проверяващите, само че не афишират датите. Целта е да се спре активността на компаниите в сивия бранш в сектора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР