Министерството на туризма и младежта публикува търга за изграждане на

...
Министерството на туризма и младежта публикува търга за изграждане на
Коментари Харесай

На 140 морски мили от Видин: Сърбия изгражда яхтено пристанище на река Дунав

Министерството на туризма и младежта разгласява търга за създаване на яхтено пристанище във Велико Градище, като цената на строителните работи е оценена на 238,5 милиона динара (близо 4 милиона лева) без Данък добавена стойност.

Мястото, планувано за поетапно създаване на яхтеното пристанище, е в залива, който се образува след построяването на бариери нагоре и надолу по течението на ръкава на Дунав като част от работите по образуването на Сребърното езеро. Разстоянието до бъдещето яхтено пристанище от Видин е към 140 морски благи (262 километра). 
 Край Никопол и Силистра: България и Румъния ще строят две водноелектрически централи на река Дунав
Край Никопол и Силистра: България и Румъния ще строят две водноелектрически централи на река Дунав

ВЕЦ-овете би трябвало да са подготвени в идващите 5-6 години

В рамките на яхтеното пристанище са планувани следните функционалности: защита, ръководство на яхтеното пристанище, клуб на яхтеното пристанище, затворен хангар за плавателни съдове и търговски обекти (магазин за смесени артикули, магазин за колела и наем, продажба на риболовно съоръжение, продажба на навигационно съоръжение, банка, поща, осведомително бюро на туристическа организация и магазин за подаръци).

Срокът за осъществяване на контракта е 14 месеца от датата на сключване на контракта, а срокът за подаване на предложения е 3 юли 2023 година
 Снимка 621274
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР