Министерството на цифровите технологии на Русия и големите телекомуникационни оператори

...
Министерството на цифровите технологии на Русия и големите телекомуникационни оператори
Коментари Харесай

В Русия комерсиалното използване на 5G и 6G-Ready се очаква да започне към 2030 година

Министерството на цифровите технологии на Русия и огромните телекомуникационни оператори изготвиха предварителната версия на тактиката за развиване на промишлеността до 2035 година Според тази тактика крайният период за въвеждане на 5G в Русия може да бъде отсрочен до 2030 година, оповестява изданието „ Комерсант “.

Очаква се наредбите на „ Стратегията за развиване на бранша на известията в Руската федерация за интервала 2024-2035 година “ да бъдат взети поради при създаването и коригирането на предходната тактика до 2030 година, както и на националната стратегия „ Цифрова стопанска система “ и други документи. Тя ще бъде финансирана от бюджетите на държавните стратегии, от локални и извънбюджетни източници. В създаването на документа са взели участие всички огромни оператори и съветски производители на разнообразно съоръжение.

Министерството на финансите съобщи, че планът би трябвало да бъде показан на държавното управление до края на май и че в този момент се събират „ оферти от промишлеността “.

В документа се отбелязва, че вложенията в информационната промишленост в Русия са намалели с 5,8%. Това се дължи най-вече на мобилните оператори, които образуват 38% от общите вложения и са ги понижили със 17,6%. По-конкретно, повода е в рестриктивните мерки за закупуване на вносно съоръжение, в това число базови станции.

Крайният период за започване на потреблението на новите информационни стандарти беше отсрочен: в този момент комерсиалната употреба на 5G и 6G-Ready мрежите се възнамерява да стартира чак през 2030 година В миналогодишната пътна карта за развиване на връзките се показва, че още през 2023 година към 100 хиляди души ще могат да употребяват 5G въз основата на локални решения, а до 2030 година броят им се чака да нарасне до 50 млн. Очевидно е, че това няма по какъв начин да стане и всичко се отсрочва за към 2030 година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР