Министерството на труда, инвалидите от войната и социалните въпроси на

...
Министерството на труда, инвалидите от войната и социалните въпроси на
Коментари Харесай

Виетнам подкрепя работниците в пандемията с 1,2 млн. долара

Министерството на труда, инвалидите от войната и обществените въпроси на създаде целенасочена стратегия за поддръжка на служащите, наранени от световната пандемия COVID-19. 27,6 трилиона донги (около 1,2 милиарда долара) ще бъдат отпуснати за използване на пакета целенасочени ограничения, заяви вестник Saigon Tien Phong.
Според Държавната статистическа работа на републиката от началото на тази година, заради последствията от пандемията от , повече от 540 000 души във Виетнам са изгубили работата си, над 3,1 милиона локални служащи са изправени пред внезапен спад в заетостта и към 6,5 милиона души - пред осезателен спад на приходите, съобщи БГНЕС.
 Виетнам: до неотдавна съвсем без ковид. Сега с виетнамска разновидност. Виетнам: до неотдавна съвсем без ковид. Сега с виетнамска разновидност.
Във Виетнам се появи нова разновидност на ковид. Според здравния министър Нгуен Тан Лонг, става дума за хибрид сред английския и инд...
Като ограничения за поддръжка на засегнатите от икономическата рецесия, породена от пандемията, Министерството на труда предложи краткотрайно да понижи размера на наложителните обществени вноски за тези служащи, които са съумели да запазят работата си. Тези, които са изпратени в неплатен отпуск или са съкратени, ще могат да получават месечни заплащания от страната в размер на 1,8 милиона донги (около 80 долара) за интервала на търсене на нова работа. Допълнителни заплащания в размер на 1 милион донг (около $43) ще получават бременни дами, които са изгубили работата си, и дами, отглеждащи деца на възраст под шест години.
Международната организация на труда пресмята, че виетнамските дами са най-силно наранени от въздействието от пандемията, защото те съставляват повече от половината от работната мощ в най-силно засегнатите браншове на стопанската система, в това число туризма, услугите, търговията на дребно и леката индустрия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР