Министерството на труда и социалната политика създаде организация още в

...
Министерството на труда и социалната политика създаде организация още в
Коментари Харесай

Пострадалите от наводненията ще получат еднократна помощ до 1512 лв.

Министерството на труда и обществената политика сътвори организация още в границите на този месец потърпевшите от наводненията в страната семейства да могат да получат еднократната помощ в размер до 1512 лева Сумата ще бъде отпусната на нуждаещите се незабавно след утвърждение на заявките им от страна на Агенцията за обществено подкрепяне. Това съобщи при посещаване в Берковица министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова. 

От тази година размерът на еднократната помощ е привързан с линията на беднотия и сумата може да покрие извънредно належащите разноски на потърпевшите семейства. Това са артикули от първа нужда като питейна вода, медикаменти, храна “, означи министър Шалапатова. Тя напомни, че

от началото на бедствията обществените служащи към Дирекции „ Социално подкрепяне “ започнаха визити в домовете на потърпевшите, с цел да създадат цялостна оценка на потребностите им и да им спомагат за подаване на заявки за поддръжка. Оценени бяха освен битовите потребности, само че и прочувственото и психическо положение на потърпевшите, добави Шалапатова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР