Министерството на труда и социалната политика предоставя информация за мерките

...
Министерството на труда и социалната политика предоставя информация за мерките
Коментари Харесай

МТСП: Мярката 60/40 ще действа до 30 юни, ще се дават и Ковид добавките от 60 лв към пенсиите

Министерството на труда и обществената политика дава информация за ограниченията за поддръжка на жителите и работодателите, които ще продължат да работят и след края на изключителната епидемиологична конюнктура:

Ковид добавките към пенсиите на всички пенсионери, в размер на 60 лева, ще се изплащат до края на юни 2022 година

Националният застрахователен институт ще продължи да превежда и еднократната добавка от 75 лева на всички пенсионери, които в интервала от 1 януари до 30 юни 2022 година завършат цялостен имунизационен курс против коронавирус или имат сложена първа доза от 1 до 30 юни. До юни в това число ще се изплащат и изравнителни добавки към пенсиите на хората, които през януари 2022 година са получили по-ниска обща сума от сбора на коронавирус добавка и пенсия спрямо декември 2021 година

ТЕЛК решенията, чийто период е изминал по време на изключителното състояние или изключителната епидемиологична конюнктура, ще важат до 30 юни. До същата дата служебно се удължава и срокът за погашение на пенсиите за неработоспособност по експертни решения, които са изтекли по време на изключителното състояние или изключителната епидемиологична конюнктура. Тези пенсии ще продължат да се получават и след 30 юни 2022 година, в случай че до тогава хората са преосвидетелствани и в Националния застрахователен институт са постъпили данни за избрания нов период на инвалидността.

Действието на мярката „ 60 на 40 “ ще бъде удължено до 30 юни при опазване на досегашните условия за поддръжка за опазване на работните места. През цялата 2022 година до 90 дни неплатен отпуск ще се зачита за трудов и застрахователен стаж.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР