Министерството на транспорта проверява възможностите за пускане на самолетна линия

...
Министерството на транспорта проверява възможностите за пускане на самолетна линия
Коментари Харесай

Търсят авиокомпания за оператор на линията София - Скопие

Министерството на превоза ревизира опциите за стартиране на самолетна линия от София до Скопие.

Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на чуването му в отрасловата парламентарна комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Събев уточни, че дейностите са подхванати по искане на премиера Кирил Петков и че те израз на „ благосклонност “ и целят облекчение на опциите за посещаване сред двете страни.

" Имаме интензивна подготовка и сме в договаряния с разнообразни самолетни компании, които биха изявили интерес ", акцентира той.

Разстоянието по права линия сред двете столици е 170 км.

Събев уточни още, че той също ще бъде част от държавната делегация, водена от премиера Кирил Петков, чието посещаване в Скопие се приготвя. Тогава ще бъде разискван и напредъкът по построяването на жп връзката сред двете страна, добави министърът.

Нови транспортни планове с Румъния

Пред депутатите от комисията Събев разяснява, че се работи и по подготовката за среща сред държавни делегации на България и Румъния, която да бъде осъществена на равнище министри на превоза. На нея двете страни се чака да обсъдят опциите за създаване на по-добра превоза съгласуваност между тях.

Една от концепциите в тази посока е реализирането на втори мост сред Русе и румънския Гюргево, който да бъде трети сред двете страни над Дунав.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР