Министерството на транспорта плаща за своите експертизи, ние също сме

...
Министерството на транспорта плаща за своите експертизи, ние също сме
Коментари Харесай

Станко Станков, Булмаркет: НКЖИ е предизвикала експлозията в Хитрино

Министерството на превоза заплаща за своите експертизи, ние също сме платили за правенето на нашата. Трябва да се сложат всички експертизи на масата и да се каже: тази е по-логична от другата. Това съобщи в предаването „ Тази заран ” притежателят на „ Булмаркет ” Станко Станков.
Ползвали сме румънски институт за правене на експертизата. Правена е от специалисти от Германия. 25 000 евро сме платили за нея, сподели Станков.

Ето какво е открила експертизата: шестият вагон се е движил по 2 коловоза. Стрелката отклонява композицията да се движи по 4-ти коловоз. Влакът се е движил с по-голяма скорост при първата стрелка. На петата стрелка скоростта е понижена. Влакът дерайлира на шестата стрелка. Стрелката може да не е била заключена, защото при нас няма превръщане на локомотиви, както би трябвало да се случи, в случай че е била заключена, изяснява Станков.

Четири дни преди злополуката е сигнализирано от НКЖИ, че има проблем с инфраструктурата. Товарни влакове с рискови товари би трябвало да минават по прави коловози, а не да бъдат отклонявани. Повторното стартиране на тока по контактната мрежа е повода за детонацията. При загазяване ток нито се включва, нито се изключва. Един от хората на гарата е знаел, че изтича газ, само че електричеството е пуснато. Този човек е от НКЖИ.

Станко Станков счита, че има спор на ползи при определяне на аргументите, довели до нещастието в Хитрино. „ Разследване от една и съща институция, може ли да бъде без значение?!, пита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР