Министерството на транспорта и съобщенията обявява конкурси за избор на

...
Министерството на транспорта и съобщенията обявява конкурси за избор на
Коментари Харесай

Министерството на транспорта и съобщенията обявява конкурси за членове на органите на управление в 9 публични предприятия

Министерството на превоза и известията афишира състезания за избор на членове на органите за ръководство в 9 обществени предприятия. Конкурсите се афишират за предприятията, в които към сегашния миг членове на органите за ръководство са назначения без конкурсна процедура.

Откриването на процедурите е по отношение на осъществяване на Плана за деяние с ограничения за адресиране на последващите задължения на Република България след присъединението във Валутния механизъм II (ERM II) и на други свързани политики. Българското държавно управление има отговорност съставите на управителните органи на обществените предприятия да са приведени в сходство с процедурите за номиниране, асортимент и назначение съгласно Закона за обществените предприятия. В него се показва, че съставите на органите за ръководство и надзор на обществените предприятия би трябвало да бъдат назначени след извършени конкурсни процедури. Същият ангажимент е стихотворец от българската страна като етапна цел в Плана за възобновяване и резистентност, от осъществяването на който зависят заплащанията по този финансов инструмент.

С конкурс ще бъде определен един член на Съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас “ ЕАД; двама в „ Български морски квалификационен център “ ЕАД; петима в „ Холдинг БДЖ “ ЕАД като за трима от тях процедурата се организира от министъра на превоза и известията, а за двама – от Агенцията за обществените предприятия и надзор. Същите правила се ползват и в състезанието за петима членове на Съвета на шефовете на „ Български пощи “ ЕАД.

Обявен е избор на един член на Съвета на шефовете на „ Съобщително строителство и възобновяване “ ЕАД. По трима представители на страната ще бъдат определени с конкурс в „ Транспортно строителство и възобновяване “ ЕАД, „ Летище София “ ЕАД и „ Летище Пловдив “ ЕАД. За „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД е разгласен конкурс за трима членове на Съвета на шефовете, от които един самостоятелен член и двама представители на страната, като състезанието се организира от министъра на превоза и известията.

“Очаквам в състезанията да вземат участие претенденти с опит, експертиза и висок професионализъм, ” разяснява заместител министър-председателят и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

Обявите с подробна информация за състезанията могат да бъдат открити на интернет страницата на МТС, в раздел: за избор на членове на органите за ръководство и надзор в обществените предприятия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР