Министерството на търговията и Министерството на науката и технологиите на

...
Министерството на търговията и Министерството на науката и технологиите на
Коментари Харесай

Китай планира ограничения спрямо електроенергията от слънце на САЩ?

Министерството на търговията и Министерството на науката и технологиите на Китай имат намерение да наложат ограничавания върху износа на материалите, употребявани за производството на съществени съставни елементи за слънчеви панели - силициеви слитъци и силициеви пластини. Това написа The Wall Street Journal, без да показва съответна времева рамка за (евентуалното) въвеждане на това ограничаване.

В случай на въвеждане на посочените ограничавания, китайските компании, работещи в региона на слънчевата енергетика, ще би трябвало да получат лицензи от управляващите, с цел да могат да изнасят в Съединени американски щати продуктите си. Става въпрос за съоръжение, употребявано при междинните стадии на производството на пластини за слънчеви панели.

Понастоящем точно Китай създава на практика целия поликристален силиций, който е главната суровина за производството на слънчеви модули.

Китайските компании управляват към 80% от международната верига за доставки на продуктите на тази промишленост, а също по този начин създават към половината от оборудването за произвеждане на слънчеви панели и техните съставни елементи. Извън Китай се създават единствено 3% от слитъците и силициевите пластини, които се употребяват за генериране на сила от слънцето.
 Dell ще се откаже от чиповете от Китай - стартира ли софтуерна война?
Един от най-големите производители на компютри в света ще се откаже от чиповете от Китай - стартира ли софтуерна война?

И различен софтуерен колос изследва сходен ход
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР