Министерството на регионалното развитие продължава да търси решение на разразилата

...
Министерството на регионалното развитие продължава да търси решение на разразилата
Коментари Харесай

Два язовира ще спасяват Перник от водна криза

Министерството на районното развиване продължава да търси решение на разразилата се рецесия с питейната вода на Перник. Градът е пред воден режим заради сериозно ниското равнище на язовир „ Студена “, което постанова управляващите да вкарат ограничения за икономисване на водните запаси и да търсят различен водоизточник.
„ Мерките би трябвало да са сложни и касаят освен Министерство на регионалното развитие като принципал на ВиК сдружението в Перник. Имахме среща с регионалния шеф, с кмета на Перник и с ВиК сдружението, на която обсъждахме разнообразни разновидности за водоснабдяване на града “, разяснява през днешния ден министър Аврамова в коридорите на Народното събрание.

Тя прикани кмета на града да пусне допустимо най-бързо заповедта за въвеждането на воден режим.

Министър Аврамова разясни, че язовир „ Студена “ е планиран като едногодишен, което на процедура значи, че главният му приток на вода е от топенето на снеговете.

Заради метеорологичната конюнктура през миналата година равнището на водата в него е сериозно ниско. Ето за какво управляващите ревизират опцията до него да бъде доставена вода от язовир „ Долна Диканя “. За задачата първо би трябвало да бъде изследвана годността на водата в язовира-донор, а по-късно да се измисли техническо решение за свързването на двата язовира.

Според Аврамова обсъжданият воден режим от 16 до 23 часа в допустимо най-щадящият, с цел да може популацията да се ресурси с нужното количество вода.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР