Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва дискусия за новото

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва дискусия за новото
Коментари Харесай

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Министерството на районното развиване и благоустройството стартира полемика за новото райониране на страната, оповестиха от пресцентъра на министъра на благоустройството.

Началото й ще бъде сложено от министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила на конгрес с присъединяване на депутати, представители на държавната администрация и локалната власт, бизнеса и научните среди.

В момента България е разграничена на шест регионите от равнище 2 - Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен и Югоизточен. Предложението на Междуведомствената работна група с присъединяване на специалисти от разнообразни институции е да се създадат промени, като за задачата се оферират 3 разновидността – с 6, 5 и 4 региона. Всеки от тях има своите плюсове и минуси, преимущества и дефекти, по тази причина предложенията ще бъдат обект на необятно публично разискване през идващите месеци и едвам когато се чуят всички отзиви, всички позиции и причини, ще бъде взето решение. В края на 2018 година ще бъде определен най-хубавият модел за България.

Целта на смяната е да бъдат основани мощни и витални региони, които да са добре географски обособени и постоянни по повод броя на популацията. Промените би трябвало да основат и по-добри условия за европейско финансиране в идния програмен интервал.

Дискусионният конгрес ще се състои през днешния ден от 13.00 часа в „ София Тех Парк “, бул. „ Цариградско шосе “ №111, в партера на постройката „ Лабораторен комплекс “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР