Министерството на регионалното развитие и благоустройството удължи до 29.02.2024 г.

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството удължи до 29.02.2024 г.
Коментари Харесай

Удължиха срока за приемане на заявления за енергийно обновяване на сгради – етап 2

Министерството на районното развиване и благоустройството удължи до 29.02.2024 година периода за приемане на документи за кандидатстване по Процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап II “, финансирана от Европейски съюз по Плана за възобновяване и резистентност. 

В тази връзка Сдруженията на притежатели, които желаят да вземат участие в процедурата, имат опция да внесат изискуемите документи в Деловодството на община Благоевград всеки работен ден в границите на работното време (08:00 ч. – 18.00 часа) до 20.02.2024 година в това число, оповестиха от локалната администрация. 

Документите за кандидатстване включват Заявление (по образец) и съответните приложения, както и техническа документи в т. ч архитектурно снимане, проучване за енергийна успеваемост, съпроводено от годен документ за енергийни характерности, проучване за определяне на техническите характерности и механически паспорт на постройката.

Техническата документи , направена за задачите на кандидатстване по Етап I на процедурата, може да бъде употребена от Сдруженията при подаване на заявки за присъединяване и по Етап II.

Насоките за кандидатстване и образците на документи са оповестени на формалната страница на Община Благоевград и са налични на следния интернет адрес : https://www.blagoevgrad.bg/events/podkrepa-za-ustoichivo-energiino-obnoviavane-na-jilishtniia-sgraden-fond-etap-ii.

Допълнителна информация и уточнения по процедурата жителите могат да получат в Областен информативен център – Благоевград на адрес: пл. „ Георги Измирлиев – Македончето “ №5 (вход за зала „ Пейо Яворов “), телефони за връзка: 0893 336728, 0893 405768; 0893 336727, или e-mail: [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР