Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще инвестира над 100

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще инвестира над 100
Коментари Харесай

Осигуряват над 100 млн. лв. за зелени автобуси в 40 български общини

Министерството на районното развиване и благоустройството ще влага над 100 млн. лева в екоавтобуси с нулеви нездравословни излъчвания в 40 дребни и междинни общини. Средствата са обезпечени от Националния проект за възобновяване и резистентност по мярката „ Екологосъобразна подвижност – пилотна скица за поддръжка на устойчивата градска подвижност “ в границите на Компонент 8 „ Транспортна съгласуваност “.

Предвижда се доставка на 68 нови транспортни средства с нулеви излъчвания (автобуси/тролейбуси), създаване на нови 27 зарядни станции за потребностите на публичния превоз и създаване и въвеждане на 10 интелигентни транспортни системи (ИТС) и интегрирани цифрови решения за възстановяване на ефикасността и успеваемостта на публичния превоз. Със средства от програмата ще се осъществят и инфраструктурни ограничения за безвредна градска подвижност, ориентирани към уязвимите участници в придвижването – пешеходци и велосипедисти.

Дейностите са ориентирани към територията на 40 градски общини от 6-те района за обмисляне от равнище NUTS 2, в които има обитаеми места над 15 000 поданици....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР