Министерството на регионалното развитие и благоустройството проверява ремонта на столичната

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството проверява ремонта на столичната
Коментари Харесай

Регионалното министерство проверява ремонта на улица Граф Игнатиев

Министерството на районното развиване и благоустройството ревизира ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев ", оповестява пресцентърът на министерството.

Ремонтът е част от финансирания с над 41 млн. лева от програмата план на Столичната община "Изграждане, възобновяване и възобновяване на обществени пространства в Централната градска част на гр. София ". Общата му стойност е 46 078 473 лева, като близо 5 млн. лева са лични средства на общината, се показва в известието.

Експертите на Министерство на регионалното развитие вършат документална инспекция на една от дейностите по плана, като ще бъде изработен обзор и на строителните бумаги. След това ще бъде осъществена и инспекция на място. Поводът е сигнал от гражданската организация "Спаси София " за материала на сложена поставка на трамвайните линии. Управляващият орган на програмата ще се произнесе дали са спазени условията за осъществяване на плана, в случай че тази активност е финансирана с безвъзмездните европейски средства, се отбелязва в известието.

Хода на инспекцията са разискали заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на ръководещия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова, представители на "Спаси София " и заместник-кметът на Столичната община Евгени Крусев, осведомят от Министерство на регионалното развитие.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР