Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпусна 9 млн. лв.

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпусна 9 млн. лв.
Коментари Харесай

МРРБ отпусна 9 млн. лв. за обновяването на БАН

Министерството на районното развиване и благоустройството отпусна 9 млн. лева за повишение на енергийната успеваемост на три научни комплекса на Българската академия на науките в София . Това оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Финансирането е по процедурата посредством непосредствено даване на средства BG-RRP-4.022 " Повишаване на енергийната успеваемост в обществени здания на Българска академия на науките " по Механизма за възобновяване и резистентност, която се ръководи от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Около 2,9 млн. лева са планувани за възстановяване на енергийните характерности на бл. 25 в Научен комплекс на Българска академия на науките - IV км . Други над 2,6 млн. лева ще бъдат вложени в ограничения за енергийна успеваемост на централната постройка на Физическите институти на Българска академия на науките на бул. " Цариградско шосе " № 72. Останали 3,8 млн. лева пък са отредени за саниране на блок 23 на ул. " акад. Георги Бончев " в столицата.

Министерство на регионалното развитие дефинира период от 30 месеца за осъществяването на строително-ремонтните действия. Основната цел на процедурата е енергийно възобновяване на обществените здания, благосъстоятелност на Българската академия на науките (БАН).
 Двама министри от кабинета Денков-Габриел влизат в настоятелството на Българска академия на науките
Двама министри от кабинета Денков-Габриел влизат в настоятелството на Българска академия на науките

Това са Галин Цоков и Милена Стойчева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР