Министерството на регионалното развитие и благоустройството очаква Прокуратурата на Република

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството очаква Прокуратурата на Република
Коментари Харесай

МРРБ очаква от Прокуратурата 4 тома с доказателства за собствеността върху Руската църква

Министерството на районното развиване и благоустройството чака Прокуратурата на Република България да изпрати копие на събрания доказателствен материал в размер от 4 тома за собствеността върху храма „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец “ в гр. София, известен като Руската черква.

Днес и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов предложения на среща министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и го срещна с откритата фактология от осъществената инспекция на Върховна административна прокуратура и Софийска градска прокуратура върху собствеността на земята и храма. Обвинител №1 съобщи на районния министър писмо от 3 стр., с което го сезира за констатациите от разбора на държавното обвиняване, като бе пояснено, че събраните от Прокуратура на Република България материали по проблема със собствеността на земята на храма и църквата „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец “ са в доста по-голям размер, а точно – 4 тома.

В хода на работната среща министър Цеков изиска цялата събрана информация, с цел да реши има ли законово съображение да упражни пълномощията на министъра на районното развиване и благоустройството по Граждански процесуален кодекс и ЗДС, свързани с посланичество по каузи за недвижими парцели – държавна благосъстоятелност, в отбрана на държавния интерес.

„ Получихме писмо от прокуратурата, която е направила проучване на обстоятелствата и събитията със собствеността на Руската черква. Ние бяхме сезирани с предложение да предприемем дейности по определяне на собствеността. Разбира се, материалите, свързани с този проблем, са много обемни. Става въпрос за 4 тома с документи. Ще се срещнем с цялата фактология, след което, в случай че има съображение, ще предприемем съответните дейности. Към днешна дата единственото, което мога да кажа, е че сме получили писмо от прокуратурата ", коментира министър Цеков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР