Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) съобщи, че разрешава

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) съобщи, че разрешава
Коментари Харесай

МРРБ разреши временно спиране на обектите по Региони в растеж

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) заяви, че позволява краткотрайно прекъсване на плановете по оперативна стратегия " Региони в напредък " (ОПРР). Мярката се подхваща поради изключителното състояние в страната по отношение на ковид.

Европейската комисия позволи неусвоения запас от бюджета на Оперативна програма “Регионално развитие” да бъде изразходван за битка със болестта. По информация на българското държавно управление част от средствата ще се насочат за пазаруването на защитни дрехи, маски, респиратори и друго здравно съоръжение.

Бенефициентите по Оперативна програма “Регионално развитие”, които са най-вече общини, би трябвало да подадат стимулирано искане за краткотрайно прекъсване на обектите. То би трябвало да бъде подкрепено със съответните доказателства за фактическа неспособност за осъществяване на дейностите по дадения план.

При изпращане на искане за краткотрайно прекъсване в модул " Кореспонденция " в ИСУН, според Методическите инструкции за осъществяване на планове по Оперативна програма “Регионално развитие”, би трябвало да се уточни съответен интервал с начална и последна дата, през който се стопира осъществяването на плана. Той не може да бъде по-дълъг от оповестения период за изключително състояние. Към момента този период е един месец - от 13 март до 13 април.

Бенефициентите ще бъдат известени за интервала на краткотрайното прекъсване по всеки самостоятелен контракт. То ще може да бъде удължено при продължение на изключителното състояние на територията на страната и/или обоснована нужда от страна на бенефициентите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР