Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) иска да изнесе

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) иска да изнесе
Коментари Харесай

Изнасят едно от платната на Струма извън дефилето

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) желае да изнесе отвън Кресненското дефиле противоречивия сектор от автомагистрала " Струма ", по който години наред няма решение от кое място тъкмо да мине, тъй че да не засегне естествените дадености на района. Много е евентуално заложеното платно в посока Гърция, което съгласно признатия проект от времето на ГЕРБ трябваше да премине през дефилето, да се промени.
" Предвижда се до края на ноември 2023 година да бъде оповестена социална поръчка за избор на реализатор за разработване на прединвестиционно изследване и планиране за ново пътно трасе в посока Кулата отвън Кресненското дефиле в област Благоевград ", заяви economic.bg.
За новия вид на трасе, за който следва осъществяване на прединвестиционно изследване, се планува обособена екологична и устройствена процедура, както и планиране и строителство, показват от министерството.
Дали обаче към този момент тихомълком подписаните контракти от някогашния министър Иван Шишков с два консорциума, отпред с " Грома Холд " и " ГБС  Инфраструктурно строителство ", ще бъдат прекъснати, не излиза наяве.
Фирмите бяха определени с поръчка на АПИ още в края на 2019 и началото на 2020 година, само че контрактите с тях бяха подписани едвам тази година през април. Общата им стойност е съвсем 1,2 милиарда лева с Данък добавена стойност. Това се случи макар митингите на поданици на Кресна и природозащитници, които сигнализираха, че се готви строителство в дефилето, което ще предопредели трасето на автомагистралата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР