Министерството на регионалното развитие и благоустройство спира авансовите плащания към

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройство спира авансовите плащания към
Коментари Харесай

МРРБ спира авансовите плащания към общините по проекти

Министерството на районното развиване и благоустройство стопира предплатените заплащания към общините по планове.

" През годините на министерството се отпускат сред 2,5 до 2,8 милиарда лв. годишно, които би трябвало да бъдат изразходвани за построяването на пътна инфраструктура и благоустройство на общините. Прозрачен механизъм за надзор на изразходваните средства, заслужено подкрепяне посредством дофинансиране на общините по техните планове, финансирани с европари, са главните ни задания ". Това съобщи на брифинг районният министър Андрей Цеков, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му средствата към този момент няма да бъдат отпускани напълно предплатено, а ще бъдат осъществявани етапни заплащания.

" Тежко е наследството ни за създаване на пътната инфраструктура на България, тъй като няма цялостна тактика, въз основата на която да се разпорежда строителство и поддръжка на републиканските пътища ", изясни Цеков и добави: " Има незабавна потребност от правенето на цялостна тактика за близо двадесетте хиляди километра пътна мрежа в България. Тази тактика би трябвало да съдържа и информация къде да се изградят нови пътища и кои от към този момент построените би трябвало незабавно да се ремонтират ".

Цеков разяснява още, че имспешна потребност от правенето на цялостна тактика за близо двадесетте хиляди километра пътна мрежа у нас: " Тази тактика би трябвало да съдържа и информация къде да се изградят нови пътища и кои от към този момент построените би трябвало незабавно да се ремонтират ".

Министърът разясни, че правенето на такава тактика лишава сред 12 и 18 месеца. " Трябва най-накрая да изоставим работата на парче и да въведем повсеместен стратегически метод ", съобщи Цеков.

Той разгласи, че до края на идната година ще бъдат построени пътят сред Мездра и Ботевград с кръстовища на две равнища и автомагистралата сред Видин и Монтана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР