Министерството на правосъдието на Швейцария разреши на прокуратурата да започне

...
Министерството на правосъдието на Швейцария разреши на прокуратурата да започне
Коментари Харесай

Швейцария започна криминално производство срещу двама руски шпиони

Министерството на правораздаването на Швейцария позволи на прокуратурата да стартира престъпно следствие против двама обвинени съветски шпиони, упрекнати в опит за удар против чувствителни цели в страната, оповестява " Франс прес ".

Швейцарските управляващи оповестиха, че двамата обвинени, задържани в Холандия по-рано тази година, са възнамерявали хакерска атака против лабораторията Spiez в Берн и са направили офанзива против офиса на Световната антидопингова организация (УАДА) в Лозана.

В изказване швейцарското правосъдно министерство разгласи, че е дало на прокуратурата зелена светлина за наказателно гонене след координиране с швейцарското външно министерство.

Лабораторията Spiez беше цел на планувана офанзива, до момента в който разследваше отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал в Англия с нервнопаралитичното вещество новичок.

Лабораторията прави аналитична работа за основаната в Хага Организация за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО).

От своя страна УАДА е бодил в очите на Москва от няколко години поради допинговия скандал в съветския спорт, като през 2015 година УАДА изгони Руската антидопингова организация след разкриването на огромен проект, подкрепян от управляващите в Кремъл, за измами по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година

Точните детайлности към арестите на хипотетичните съветски сътрудници са незнайни, само че на 26 март холандският министър председател Марк Руте разгласи, че " двама съветски чиновници на разузнаването " са били експулсирани от страната поради офанзивата против Скрипал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР