Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че е достигнало до

...
Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че е достигнало до
Коментари Харесай

Activision Blizzard постигна извънсъдебно споразумение по обвинение за ограничаване на заплатите на професионални геймъри

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви, че е достигнало до извънсъдебно съглашение с колоса Activision Blizzard по отношение на обвинявания към компанията, че е налагала финансови санкции на сполучливи тимове по електронен спорт в дисциплините Overwatch и Call of Duty. Според Министерството на правораздаването хипотетичната „ такса конкурентен баланс “ е функциониралa като налог върху заплатите и е ограничавала конкуренцията. От Activision споделят, че в никакъв случай не са карали тимовете да заплащат тази такса и като цяло лигите са изключили тази финансова уговорка от договорите си през 2021 година Постигнатото съглашение би трябвало да бъде утвърдено от федерален арбитър, с цел да влезе в действие.

Основното обвиняване против компанията беше, че всички тимове в професионалните лиги, благосъстоятелност на Activision, са глобявани с един $ за всеки заплатен $ над тавана на заплатите, избран от  Activision. Ако един тим заплати на играчите си 1,2 милиона $, то тогава ще бъде санкциониран с 200 000 $, които ще се разпределят сред другите тимове. Според  Министерството на правораздаването тази система спъва пазара на електронните спортове, тъй като един тим не може да притегли даден състезател от различен тим с по-добри финансови условия.

„ Видео игрите и електронният спорт са измежду най-популярните и бързоразвиващи се форми на развлечение и професионалните грачи, като всички други служащи, заслужават да се възползват от изгодите на конкуренцията. Действията на  Activision не разрешават това да се случва, “ разясняват от държавното ведомство.

В отговор на обвиняванията Activision разясняват, че действително в никакъв случай не са ползвали „ такса конкурентен баланс “, като въвеждането й е било точно с желанието да се насърчи конкуренцията.

Според съглашението, препоръчано от  Министерството на правораздаването, на Activision се не разрешава да постанова каквито и да е правила, които непосредствено или косвено биха лимитирали обезщетенията за играчите в професионалните лиги по електронен спорт, благосъстоятелност на компанията. Част от сделката е и Activision публично да удостовери, че поставя завършек на „ такса конкурентен баланс “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР