Министерството на правосъдието на САЩ преглежда потенциално класифицирани документи, намерени

...
Министерството на правосъдието на САЩ преглежда потенциално класифицирани документи, намерени
Коментари Харесай

Секретни файлове са намерени в личния кабинет на Байдън

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати преглежда евентуално класифицирани документи, открити в някогашния офис на президента Джо Байдън, оповестиха от Белия дом, представени от Би Би Си.

Около 10 от досиетата бяха открити в заключен килер в Penn Biden Center във Вашингтон през ноември от правния екип наБайдън, съобщи неговият юрист. Партидата е предадена на Националния списък.

Предшественикът на Байдън, Доналд Тръмп, е изправен пред следствие за преместване на секретни файлове във Флорида след неговото президентство.

Според американския сътрудник на Би Би Си, CBS News, ФБР взе участие в следствието на секретни документи, открити в Penn Biden Center, и основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд е бил помолен да прегледа документите.

Източник, осведомен с въпроса, сподели на CBS News, че партидата не съдържа нуклеарни секрети и е била в директория в кутия с други некласифицирани документи.

Ричард Заубер, специфичен консултант на президента Байдън, изясни в изказване за CBS в понеделник, че файловете са били открити тъкмо преди междинните избори от юристи на Байдън, които разчиствали офис пространството.

Байдън имаше офис в мозъчния концерн, който е на към миля от Белия дом, от 2017 до 2020 година

Заубер съобщи: „ След това разкриване (на документите), персоналните юристи на президента си сътрудничат с Националнитеархиви и Министерството на правораздаването в развой, с цел да се подсигурява, че всички записи на администрацията на Обама-Байдън са вярно владеене “.

Тръмп реагира в понеделник в уеб страницата си за обществени медииTruth Social, питайки: „ Кога ФБР ще нападне многото домове на Джо Байдън, може би даже Белия дом? “

Тръмп е разследван за предполагаемасъпротива на претенции да върне към 300 класифицирани документа, които е отнесъл в имението си във Флорида, Мар-а-Лаго, откакто напусна поста.Националният списък е предизвестил управляващите за този случай.

Досиетата на Байдън бяха открити малко преди Министерството на правораздаването да разгласи, че ще назначи самостоятелен юрист, който да реши дали да повдигне наказателно обвиняване против Тръмп за файловете, открити в неговия голф клуб.

Конгресменът Джеймс Комър, новият републикански ръководител на Надзорната комисия на Камарата на представителите, съобщив понеделник, че обработката на документите на Байдън повдига въпроси по отношение на неутралността на Министерството на правораздаването.

Той подчертапред кореспонденти: „ Това е в допълнение безпокойствие, че има двустепенна правосъдна система в границите на Министерството на правораздаването.Стова по какъв начин се отнасят към републиканците против демократите исъс сигурност по какъв начин се отнасят към някогашния президент против сегашния президент. “

Нито Penn Biden Center, нито Националният списък разясниха незабавно.

През септември президентът Байдън се появи по CBS и беше помолен да коментираснимка, показваща документите, открити в Мар-а-Лаго.

" Как може някой да е толкоз безконтролен? ", попита тогава президентът.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР