Министерството на правосъдието излезе с официално прессъобщение за посещението на

...
Министерството на правосъдието излезе с официално прессъобщение за посещението на
Коментари Харесай

Министър Зарков посети затвора в Ловеч, заради сигнали на затворници и служители


Министерството на правораздаването излезе с публично прессъобщение за визитата на минисъра в Ловешкия затвор.

Министър Зарков след инспекция в Ловеч: Необходими са незабавни ограничения
за възстановяване на изискванията на надзорния състав и на лишените от независимост.

Министърът на правораздаването Крум Зарков, отрасловият заместник-министър Мария Павлова и основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов посетиха през днешния ден пандиза в Ловеч. Поводът за визитата, с изключение на противоположна връзка за дейностите, подхванати в хода на промяната в системата за осъществяване на наказванията, са и голям брой сигнали, получени от чиновници, касаещи ръководството на пандиза и от пандизчии - за изискванията, при които търпят присъдите си.
В момента в пандиза и в трите общежития към него - “Атлант” в Троян, “Полигона” в Ловеч и “Велико Търново” във Велико Търново, са настанени общо 524 лишени от независимост.
Бе установено, че напъните за възстановяване на изискванията в корпуса на пандиза са незадоволителни. Впечатление направиха обилни пропуски по обезпечаване и запазване на материално-битовите условия. В последните години няма осъществени ремонтни действия в спалните пространства и баните на лишените от независимост, макар обезпечените строителни материали по линия на ГДИН и Държавно дружество „ Фонд Затворно дело “.
Препоръки за възстановяване на неприятните материално-битово условия са направени и след последното посещаване на омбудсмана на Република България през декември 2021 година, само че основни промени няма.
По отношение на организацията по надзорно-охранителната активност се откри, че не са подхванати нужните дейности за свеждането до най-малко на положения ексклузивен труд от чиновниците на пандиза в Ловеч.
Сходни са заключенията и на осъществените инспекции на пандиза, назначени от основния шеф на ГДИН в последните месеци.
От предходната седмица началникът на пандиза ст. комисар Розалина Ганекова е освободена от длъжността, след подадено от нея заявление за овакантяване. В тази връзка министър Зарков разпореди на основния шеф на ГДИН да се подхващат незабавни ограничения за възстановяване на материално-битовите условия в пандиза Ловеч, както и за своевременното окомплектоване на управителния състав
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР