Министерството на отбраната увеличава времето за изпълнението на военната служба

...
Министерството на отбраната увеличава времето за изпълнението на военната служба
Коментари Харесай

Заради недостиг на войници: Увеличават времето за военна служба

Министерството на защитата усилва времето за осъществяването на военната работа след приключено от военните образование или подготовка. Подобно условие съществува от 13 години в Закона за защитата. Но актуализирането на критериите се прави поради потребността военните да останат в системата по- дълго.
Прочетете още
Задължителната работа за добита степен „ Бакалавър “ в професионално направление „ Военно дело “ става 10 години и 5 години след довеждане докрай на курс за придобиване на професионална подготовка по военно дело, оповестява БНР. 

Годишно Министерството влага до милион и половина лв. в образованието на към 1000 военнослужещи. Но приблизително по 150-200 на година отиват в частния бранш и в към структури на НАТО и Европейски Съюз с по-високо възнаграждение, написа в обосновките.

Недостигът на военни през последните 5 години се резервира в непрекъснати граници на 20%.

В Сухопътни войски най-силно дефицитът е изразен при младшите офицери – над 30 % и при бойците – съвсем 30%.

Други промени предвиждат отпадане на условието за ежегодност на атестирането на военнослужещите, с цел да да не се пречи на осъществяването на функционалните им отговорности. Промените плануват без единодушието им военните да бъдат преназначаване равна или по-висока служба в същото обитаемо място, като по този метод се търси опция за запълване на така наречен „ непривлекателни “ длъжности.

Срокът за публичното разискване на измененията изтича при започване на юни. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР