Министерството на отбраната предложи на въоръжени войници да подкрепят полицията

...
Министерството на отбраната предложи на въоръжени войници да подкрепят полицията
Коментари Харесай

Военни ще помагат на полицията в Лондон

Министерството на защитата предложи на въоръжени бойци да поддържат полицията в Лондон, откакто десетки нейни чиновници предадоха оръжията си.Повече от 100 офицери са предали разрешителните си, позволяващи им да носят огнестрелно оръжие, заяви източник пред Би Би Си.Полицията заяви, че акцията се подхваща, откакто офицер от полицията беше упрекнат в убийството на 24-годишния невъоръжен Крис Каба.

В изказване на полицията в английската столица се споделя, че някои нейни чиновници са обезпокоени от резултата, който имат сходни обвинявания, когато те на процедура извършват служебните си отговорности. Шефът на лондонската полиция Марк Роули означи, че въоръжените служители на реда са загрижени, че ги грозят години на правосъдни процедури, даже и в случай че се придържат към тактиките и образованието, което са получили.Министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман подреди неотложно преразглеждане на наредбите, свързани с въоръжената полиция. Тя посочи, че хората разчитат на смелите въоръжени служители на реда да ги защитят и че в полза на публичната сигурност те би трябвало да вземат решения за елементи от секундата под извънреден напън.

По мотив на отхвърли на служителите на реда да употребяват оръжията си Министерството на защитата съобщи, че е получило искане от Министерството на вътрешните работи за „ даване на рутинна поддръжка за изключителни обстановки против тероризма, в случай че е належащо “./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР