Министерството на отбраната не е провеждало разговори за безвъзмездно предоставяне

...
Министерството на отбраната не е провеждало разговори за безвъзмездно предоставяне
Коментари Харесай

Димитър Стоянов за документа от Пентагона: Никакви изтребители не сме готвили за Украйна

Министерството на защитата не е провеждало диалози за безплатно даване на български изтребители МиГ-29 на Украйна. Подобно решение би довело до недостиг от качества, което е в несъгласие с Конституцията на Република България и Закона за защитата и въоръжените сили на Република България. Това е мнението на Министерството на защитата на служебника Димитър Стоянов, с което се отхвърлят документите, изтекли от Пентагона и представени от Си Ен Ен. 

Според по-ранно появилите се данни МО е било готово да подари руските МиГ-29 за Киев, само че Съединени американски щати не били съгласни с такава договорка и в последна сметка тя не се е осъществила. 

Новината обаче пристигна на фона на 2 публични поръчки, оповестени от Стоянов, за договарянето на ремонтите на моторите на миговете. 

В осъществяване на решението на Народното събрание от края на 2022 година Министерството на защитата поредно организира диалози за опциите за осъществяване на така наречен „ триъгълни покупко-продажби “, за подмяна на част от наличното въоръжение със съвместимо такова от съюзни страни, без да се позволява загуба на качества, прибавят от " Дякон Игнатий ". 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР