Министерството на отбраната на Япония съвместно със САЩ планират да

...
Министерството на отбраната на Япония съвместно със САЩ планират да
Коментари Харесай

САЩ и Япония ще прихващат по нов начин ракетите на Северна Корея

Министерството на защитата на Япония взаимно със Съединени американски щати възнамеряват да разработят метод за прехващане на новите севернокорейски ракети. Причината е, че последните могат да доближат японска територия и летят по сложна за прехващане траектория, заяви японската социална телевизия.

До концепцията министерството на защитата на Япония е достигнало след разбор на извършените неотдавна ракетни тествания от КНДР. Японците са стигнали до извода, че новите севернокорейски ракети летят релативно ниско, От своя страна, на собствен ред, може да затрудни прехващането им, заради което министерството възнамерява да работи в тясно съдействие със Съединени американски щати по средства за противопоставяне на новата евентуална опасност за националната си сигурност.

На 25 юли Комитетът на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили заяви, че страната е изстреляла в източна посока две ракети с дребен обхват, които паднали в Японско море. Едната от ракетите е прелетяла към 690 км, а другата - 430 км.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР