Министерството на отбраната на Украйна публикува интересна информация за нов

...
Министерството на отбраната на Украйна публикува интересна информация за нов
Коментари Харесай

Украйна твърди, че е създала свой собствен дрон-бомбардировач, наречен SkyKnight

Министерството на защитата на Украйна разгласява забавна информация за нов безпилотен бомбардировач, който наподобява е създаден в страната

Емил Василев преди 25 секунди 1 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 9:11 | 23.08.2023

Гугъл: всички Android 12+ смарт телефони стават с 30% по-бързи

АвтомобилиИван Давидов - 9:32 | 22.08.2023

Когато се сбъдне кошмарът на всеки притежател на електричка

ТелефониЕмил Василев - 14:00 | 22.08.2023

Държавата чиито поданици употребяват най-вече мобилен интернет в света може да ви изненада – ето коя е тя

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Украйна разгласи, че е създала собствен дрон-бомбардировач посредством акаунта на Министерството на защитата в Telegram. Наречен „ SkyKnight “, новият дрон е дребен по мярка, само че по всичко проличава, че е доста мощен. Обявен на 19 август 2023 година, най-новият безпилотен летателен уред видимо е сходен на комерсиалните дронове, само че е модифициран за военни дейности.

Украински безпилотен бомбардировач SkyKnight

Ограничената информация в обявата в Telegram демонстрира, че новият SkyKnight е стилен и има 4 витла (всяко с по 2 ротора). Освен това има нещо, което наподобява е комплект от датчици в предната част и ориентирана надолу камера. Дронът разполага с пакет от акумулаторни акумулатори, закрепен на гърба си и носи потребния си товар, който в тази ситуация ще е муниции под корема си. Смята се, че SkyKnight може да носи товар до към 2,5 кг, което би било доста огромно тегло за подобен дребен дрон. В вероятност, единствено бомбата е към 3 до 5 пъти по-тежка от типична ръчна граната. Това не е нищожен товар, с който да се оправи дребен дрон.

„ SkyKnight може да се употребява против стационарни и преносими цели – от танкове, бронирани машини, артилерия и други системи до пехотни елементи в придвижване и в окопи, както и против всяка цел, която е разпозната като съветска военна. “

казва Самюел Бендет, анализатор в Центъра за военноморски разбори и старши теоретичен помощник в Центъра за нова американска сигурност

Предназначението на SkyKnight не е категорично посочено, само че се допуска, че той ще бъде употребен за бомбардиране на окопи, сходно на доста други въоръжени с експлозиви безпилотни летателни апарати в спора. Всъщност, преди нахлуването в Украйна, дронове са били употребявани точно с тази цел в региона на Донбас от към 2018 година насам. Тази тактичност продължи и в същинската война, почнала през февруари 2022 година, като дребните дронове се причислиха към междинните и по-големите дронове в арсеналите на двете страни. Макар че дроновете са били необятно употребявани в предходни войни, мащабът на потреблението им във войната в Украйна е невиждан.

„ SkyKnight “ е дрон локално произвеждане, категорично основан за украинската войска. Той има общи елементи с любителските дронове и е планиран по-скоро за елементарно сглобяване, в сравнение с за хармония. Изключително значимо е дроновете да се създават в страната, защото DJI забрани продажбата на своите дронове в Украйна и Русия.

Няколко седмици след началото на войната DJI публично прекрати активността си в Украйна и Русия, само че дроновете на компанията, най-много модел Mavic остават измежду най-използваните и търсени системи.

Създадени за война

Дронът „ SkyKnight “, създаден от Министерството на защитата може да лети автоматизирано към цел, която операторът избере, даже в случай че връзката с него е изгубена. Украйна влага доста запаси в локалното произвеждане на бойни дронове, с цел да отговори на предизвикването от страна на съветската войска, която от ден на ден разполага с квадрокоптери и дронове. Преди всичко обаче, SkyKnight би трябвало да бъде създаден в задоволителни количества, с цел да стартира да трансформира обстановката на бойното поле.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР