Министерството на отбраната на Турция съобщи, че в страната е

...
Министерството на отбраната на Турция съобщи, че в страната е
Коментари Харесай

В Турция пристигна осми самолет с части от руските ракетни системи С-400

Министерството на защитата на Турция заяви, че в страната е дошъл осми следващ аероплан с нова партида съоръжение от съветските зенитно-ракетни системи С-400, съобщи ТАСС.

" Доставката на зенитно-ракетните системи С-400 в Турция продължава. Във връзка с това във военновъздушната база Мюртед (в провинция Анкара) се приземи осми аероплан ", се споделя в официално съобщение на турското военно министерство, предава Българска телеграфна агенция.

Доставките на С-400 в Турция започнаха на 12 юли. Според сведенията на министерството на защитата на тази дата три товарни самолета доставиха в базата Мюртед няколко влекача и транспортно-зареждаща машина.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган дефинира договорката с Русия за С-400 като най-важното съглашение, сключвано от модерна Турция. Той заяви, че процесът на доставката на съветските комплекси може да приключи до април 2020 година

Турският министър на защитата Хулуси Акар сподели, че разполагането на зенитно-ракетните системи ще стартира през октомври. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР