Министерството на отбраната на Тайван осъди Пекин за изпращането на

...
Министерството на отбраната на Тайван осъди Пекин за изпращането на
Коментари Харесай

Тайван: Китайските балони са заплаха за авиационната безопасност

Министерството на защитата на Тайван осъди Пекин за изпращането на балони през междинната линия, която разделя самоуправляващия се остров и Китай, като съобщи, че те съставляват " сериозна опасност " за авиационните направления и са форма на тормоз, съобщи Агенция Франс Прес.


През декември Министерството на защитата на Тайпе стартира да оповестява за появяването на китайски балони към Тайван, като означи най-малко четири случая, при които те са прелетели непосредствено над острова.

" Въз основа на неотдавнашната им траектория на втурване, (балоните) съставляват сериозна опасност за сигурността на доста интернационалните авиационни направления ", се споделя в изказване на Министерството на националната защита, в което се осъжда " незачитането на авиационната сигурност " от страна на Китай.

Министерството разгласява и илюстрация, на която се виждат два китайски балона, които съгласно него са пресекли междинната линия преди ден, като единият от тях е бил непосредствено над острова.

" (Основната) цел на неотдавнашното разкриване на балони е тормоз в " сивата зона " в опит да се употребява когнитивна война, с цел да се повлияе на морала на нашия народ ", добави то.

Тактиката на " сивата зона " се отнася до нападателни дейности, подхванати от дадена страна, които не се свеждат до открита война - което съгласно доста специалисти е това, което Китай прави с Тайван с съвсем ежедневното демонстриране на военна мощ към острова.

" Призоваваме за неотложно преустановяване на тази процедура, с цел да се подсигурява сигурността на полетите в района ", обявиха от министерството.

Изявлението идва една седмица преди президентските избори в Тайван, които ще дефинират бъдещето на връзките на острова с Пекин според от това кого ще изберат гласоподавателите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР