Министерството на отбраната на Швеция заяви днес, че страната ще

...
Министерството на отбраната на Швеция заяви днес, че страната ще
Коментари Харесай

Швеция отпуска 682 милиона долара военна помощ на Украйна

Министерството на защитата на Швеция съобщи през днешния ден, че страната ще отпусне военна помощ на Украйна на стойност към 7,1 милиарда шведски крони (682 милиона долара), като в нея са включени военно съоръжение и пари за закупуване на оръжие.

Това ще бъде 15-ият пакет помощ на Швеция за Украйна и най-големият сходен пакет за скандинавската страна до момента.

Общата стойност на помощта от началото на съветската инвазия в Украйна през 2022 година доближава към 30 милиарда крони.

„ Ние ще продължим да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “, съобщи на конференция министърът на защитата Пол Джонсън.

Пакетът включва артилерийски муниции на стойност към 2 милиарда крони, както и противовъздушна артилерия и безоткатни пушки.

Той също по този начин включва морски десантни кораби и други плавателни съдове, както и подводни оръжия като мини и подводни дронове.

Като част от пакета Швеция също отделя пари за закупуване на материали посредством интернационалните украински фондове и 1 милиард крони за закупуване на към 10 нови бойни бронирани машини, които ще бъдат подготвени за доставка на Украйна през 2026 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР