Министерството на отбраната на САЩ ускорява процеса на прехвърляне на

...
Министерството на отбраната на САЩ ускорява процеса на прехвърляне на
Коментари Харесай

САЩ ускоряват доставката на танкове "Ейбръмс" за Украйна

Министерството на защитата на Съединени американски щати форсира процеса на прекачване на танкове M1 " Ейбрамс " в Украйна, като изпрати ремонтирани по-стари модели, вместо последната трансформация, която би трябвало занапред да бъде създадена.

Това заяви организация Асошиейтед прес във вторник, като се базира на неназовани чиновници на Пентагона.

Пентагонът форсира доставката на танкове Abrams в Украйна, като избира да изпраща по-стари модели, неотдавна актуализирани, които могат да бъдат подготвени по-бързо. Целта е 70-тонните машини да се доставят за 8 до 10 месеца, оповестява организацията.

Танковете ще дойдат в Киев още тази есен, твърди източникът, откакто през януари администрацията на Байдън даде обещание да достави на Украйна 31 съвременни танка M1A2 " Ейбрамс ".

 Съединени американски щати изпращат 31 танка Съединени американски щати изпращат 31 танка " Ейбрамс " в Украйна, тя към този момент желае изтребители

За да се форсира доставката Украйна ще получи от по-стария модел танкове - M1A1 SA " Ейбрамс, който може да работи с дизелово гориво, каквото може да се откри в Украйна, сподели един от формалните лица. Това ще разреши танковете да дойдат на място с към година, съгласно консултант от Конгреса, осведомен по въпроса.

Говорител на Пентагона отхвърли да разяснява по-бързата времева линия, защото Министерството на защитата не е предложило преди този момент съответна дата за напъните си да трансферира танковете в украински ръце, а единствено сподели, че ще отнеме " месеци ".

" Работим върху това ", сподели представителят на Белия дом Джон Кърби пред телевизия MSNBC във вторник. " Има някои промени, които могат да се създадат в ход, с цел да ускорят процеса ".

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е разгледал няколко разновидността за ускорение на доставката и е стигнал до решение, което ще понижи времето с към една година, сподели пред Ройтерс консултант от Конгреса, осведомен за проекта.

Примери за варианти, които Остин би могъл да оцени, включват смяна на позициите в реда за доставки или потребление на американски танкове, чието сензитивно съоръжение е отстранено, тъй че да не може да бъде хванато и проучено от съветските войски.

В момента индустриалната линия на " Дженерал Дайнамикс " пуска по към 12 танка " Ейбрамс " месечно.

Средствата за смяна или закупуване на танковете ще дойдат от фонд, прочут като Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна (USAI), който разрешава на администрацията на президента Джо Байдън да получава оръжия от промишлеността, вместо да черпи от оръжейни ресурси в Съединени американски щати. По-късно този месец се приготвя кръг от финансиране на USAI, споделиха източници, поискали анонимност.

В началото на март, ставайки първата натовска страна, изпратила западни танкове на фронта. Общо 12 страни се ангажираха да изпратят тежки бойни машини на Киев, с цел да подкрепят украинската войска да отбие съветската експанзия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР