Министерството на отбраната на САЩ ускори разработването на специализирани инструменти

...
Министерството на отбраната на САЩ ускори разработването на специализирани инструменти
Коментари Харесай

САЩ обявиха ускоряване на разработването на ИИ за командване в Азиатско-тихоокеанския регион

Министерството на защитата на Съединени американски щати форсира създаването на профилирани принадлежности за изкуствен интелект (AI) за възстановяване на командната успеваемост в Азиатско-тихоокеанския район. Това съобщи заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс в изявление за Bloomberg.

Хикс удостовери, че Пентагонът „ обезпечава поддръжка “ на ръководителя на Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати Джон Акуилино и „ явно е ускорил “ работата по основаването на оперативна командна система, основана на AI.

Както отбелязва организацията, програмата ще усъвършенства връзката сред командния състав на разнообразни оперативни равнища, а също по този начин ще форсира процеса на разбор на данните, получени от щаба на американските войски. В момента отделът е „ направил развиването на AI системи приоритет “ и продължава да създава към 800 такива стратегии, сподели Хикс.

Заместник-министърът добави още, че опитът от спора в Украйна е посочил значимостта на бързия продан на данни в действително време. Тя акцентира, че способността за бързо деяние въз основа на точна информация дава на военните “значително преимущество ”. Според Хикс в бъдеще изкуственият разсъдък ще ни разреши да наблюдаваме „ хиляди разнообразни гледни точки и източници на информация по едно и също време “.

През февруари Съединените щати одобриха и разгласиха политическа декларация „ по отношение на виновната военна приложимост “ на ИИ и самостоятелни системи. Както тогава призна Държавният департамент на Съединени американски щати, този документ се състои от поредност от правила, които не постановат никакви правни отговорности на Вашингтон. Според администрацията на Съединени американски щати декларацията би трябвало да помогне за основаването на „ интернационален консенсус “ за това по какъв начин въоръжените сили би трябвало отговорно да употребяват AI и самостоятелни системи в своите интервенции.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР