Министерството на отбраната на САЩ разработва патрони с калибър 6,8

...
Министерството на отбраната на САЩ разработва патрони с калибър 6,8
Коментари Харесай

САЩ сменят калибъра на оръжията заради руски и китайски бронежилетки

Министерството на защитата на Съединени американски щати създава патрони с диаметър 6,8 мм с огромни проникващи патрони, с цел да размени 5,56 мм патрони, оповестяват американски медии, представени от Money.bg.

Пентагонът е смутен от появяването на нови съветски и китайски бронежилетки, които патроните от диаметър 5,56 мм може и да не пробият.

Компаниите General Dynamics /True Velocity, Textron или Sig Sauer са определени за произвеждане на новите, по-мощни муниции за леко стрелково оръжие.

По-големите патрони са предопределени за новите стрелкови оръжия в Съединени американски щати, които ще заменят автоматизираните карабини M4A1, както и картечниците M249, стрелящи с диаметър 5,56 мм.

Патроните с диаметър 5,56 мм навлязоха всеобщо в американската войска през 1965 година, когато стартира екипирането на бойците с автоматизираната карабина М16, напомня vestifinance.ru. Куршумите M855A1 от този диаметър са проектирани по този начин, че да обхванат в бронежилетката и да причинят съществени пострадвания. Но капацитетът на диаметър 5,56 е привършен и се нуждае от усъвършенствания, които да дават отговор и надминат качествата на бъдещите бронежилетки, считат в Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Новият 6,8-милиметров патрон доста наподобява на M855A1, само че новият патрон е с по-голям диаметър и може да съдържа повече барут в гилзата, създавайки по-високо налягане. Това ще помогне на патроните да развият по-висока скорост и да усилят вероятността от навлизане в стоманена, керамична и друга ризница, съгласно американските военни, написа профилираният уебсайт Military.com. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР