Министерството на отбраната на САЩ планира да сформира ново командване

...
Министерството на отбраната на САЩ планира да сформира ново командване
Коментари Харесай

САЩ създават в Европа ново командване в подкрепата на Украйна

Министерството на защитата на Съединени американски щати възнамерява да образува ново командване за надзор и ръководство на поддръжката за Украйна, съобщава .

 

Според изданието ръководителят на Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати и висшият главнокомандващ на съюзническите въоръжени сили на НАТО в Европа Кристофър Каволи е показал план за това.

 

Шефът на Пентагона Лойд Остин и неговите помощници ще вземат дефинитивно решение през идващите седмици, споделят източниците на изданието и прибавят, че Белият дом и Пентагонът са подкрепили метода.

Според няколко военни, командването ще бъде ситуирано във Висбаден (Германия).

 

" Това е самопризнание за действителността на значимата задача за подкрепяне на нашите украински сътрудници в областта на сигурността ", споделя пред вестника Джеймс Ставридис, някогашен висш главнокомандващ на съюзническите сили в Европа.

 

Дейвид Петреъс, някогашен главнокомандващ на Съединени американски щати в Ирак и Афганистан, също е склонен с тази визия. " Това би било доста значима и доста подобаваща самодейност поради мащаба на напъните на Съединени американски щати и приноса на нашите съдружници от НАТО ", споделя той.
 
Говорителят на Пентагона Патрик Райдър отхвърля да разяснява въпроса пред The ​​New York Times, само че изяснява, че министерството непрестанно " прави оценка и усъвършенства вътрешната си позиция и процеси, с цел да подсигурява, че Украйна получава навременна помощ за сигурността, които да отговорят на належащите потребности на бойното поле и да натрупат мощност за въздържане на по-нататъшна съветска експанзия ".

Според публикацията представители на Съединени американски щати не разясняват предлагането обществено, частично тъй като Пентагонът към момента обмисля проекта, а и с цел да не попадат в разказа на Путин, че Русия е във война със Съединените щати и НАТО, а не с Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР