Министерството на отбраната на САЩ очевидно е намерило достатъчно танкове

...
Министерството на отбраната на САЩ очевидно е намерило достатъчно танкове
Коментари Харесай

Пентагонът ускорява доставката на танкове Ейбрамс за Украйна

Министерството на защитата на Съединени американски щати явно е намерило задоволително танкове „ Ейбрамс ”, с цел да ги отремонтира и съобщи на Украйна, откакто в началото твърдеше, че доставката ще отнеме година или повече заради липса на бройки. 

„ Ускорихме нашите периоди за Ейбрамс, с цел да снабдим Украйна с повече бронирана техника през идващите месеци, а M1, които украинците ще употребяват за образование, ще дойдат в Германия през идващите няколко седмици “, сподели министърът на защитата Лойд Остин пред кореспонденти предходната седмица, определяйки го като " голям прогрес “, цитира го „ Ню Йорк поуст ”.

На 25 януари Пентагонът разгласи, че ще изпрати 31 от най-хубавите американски танкове на Украйна, откакто по-малко от седмица по-рано изрази отвращение. Тогава администрацията на Байдън сподели, че ще отнеме към година Киев да получи танковете, защото те няма да идват от ресурси на американската войска, а ще бъдат закупени нови с утвърдени от Конгреса средства като част от Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна.

„ Ние просто нямаме тези танкове в остатък в нашите ресурси, заради което ще отнеме месеци, с цел да прехвърлим тези „ Ейбрамс ” в Украйна “, сподели тогава пресаташето Сабрина Сингх.

Но военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете, уточни в петък след среща на контактната група във военната база Рамщайн в Германия, че проектът е изменен и доставката ще бъде ускорена. Това известие пристигна същия ден, в който Германия сподели, че ще изпрати своите бойни танкове Леопард 2 в Киев след докладван напън от страна на Съединени американски щати и други съдружници.

Говорителят на Пентагона военачалник Пат Райдър сподели в понеделник, че обновените танкове ще бъдат доставени преди 2024 година и се създават " съгласно спецификациите на Украйна “ за потребление „ в действителни борби “. 

От своя страна военачалник Мили съобщи, че „ Ейбрамс М1 ”, които той назова „ най-хубавите танкове в света “, в композиция с БМП Брадли ще бъдат доста ефикасни.

Ускореното движение идва, откакто неотдавна изтекли документи на Пентагона разкриха, че украинската войска е в доста по-несигурна обстановка, в сравнение с Съединени американски щати биха признали обществено, акцентира изданието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР