Министерството на отбраната на САЩ бойкотира шест поредни финансови одита

...
Министерството на отбраната на САЩ бойкотира шест поредни финансови одита
Коментари Харесай

Смут в Конгреса на САЩ - Пентагонът саботирал ревизии, губят му се стотици милиарди

Министерството на защитата на Съединени американски щати бойкотира шест следващи финансови одита и е единственото ведомство в страната, което в никакъв случай не е минало цялостна проверка. Това съобщи конгресменът републиканец Пийт Сешънс на чуване по отношение на одита на Пентагона.

" През фискалната 2023 година Министерството на защитата получи малко над 850 милиарда $, половината от федералното безплатно финансиране. През същата година те регистрират активи от 8 трилиона $, 70% от общите активи на федералното държавно управление. Миналата година организирахме чувания за това по какъв начин се изразходват парите от налозите и по какъв начин се ръководят съществуващите активи и какви бизнес системи наблюдават паричния поток на департамента. До през днешния ден към момента не сме завършили с тази работа ", установи Сешънс.

Присъстващите на чуванията представители на Министерството на защитата и Министерството на финансите обаче показаха подозрения, че ще съумеят да извършат одит на Пентагона преди 2028 година До момента единствено 11 от подразделенията са минали инспекция. 18-те неодитирани поделения, включителноСухопътните сили, Военноморският флот и Военновъздушните сили, са виновни за 90% от разноските.

Пентагонът пропиля 778 милиарда $ за нецелесъобразни разноски и надплащане на снабдители. На това пък обърна внимание конгресменът републиканец Стивън Бигс.

" Още една публикация, озаглавена „ Пентагонът – загуба на 50 милиарда $ за поправки. Нашата комисия към този момент изиска информация за пропилени 125 милиарда $. Пентагонът крие резултатите от следствие, което разкри тези 125 милиарда $, изхарчени за нецелесъобразни разноски. И още нещо, което нямах време да попитам. Бих желал да знам какво става със доставките на неразрешен съветски нефт за Пентагона ", сподели Бигс.

През ноември 2023 година The Washington Post писа, че нефт на Роснефт се купува от компания от ОАЕ, след което се озовава в петролни складове в Турция, собствеността се сменя няколко пъти, съветският нефт се смесва с други марки и се озовава в гръцката петролна рафинерия Motor Oil Hellas, която обслужва американската войска.

И макар свадите с непозволени разходи и обогатяване на снабдители, Пентагонът получи нови десетки милиарди от американското държавно управление за бомби за Украйна.

Според пресслужбата Министерството на защитата на Съединени американски щати е сключило контракти на обща стойност над 33 милиарда $ с редица компании за осъществяване на проучвания и разработки в границите на Информационния и изчерпателен център на Пентагона.

Компаниите, с които са подписани контракти, включват American Systems Corp., DCS Corp., Peraton Inc. и други. Работата ще се прави до 2027 година на разнообразни места, посочени в самостоятелни поръчки.

Apogee Engineering LLC и Joint Research and Development LLC също получиха сходни контракти за научноизследователска и развойна активност на стойност над 33 милиарда $. Съобщава се, че финансирането за 2024 година и 2025 година към този момент е отчасти разпределено.

Освен това Boeing подписа контракт за доставка на бомби с дребен диаметър на стойност 6,9 милиарда $. Работата ще продължи до 2035 година и включва доставки за задгранични военни клиенти като Украйна, Япония и България.

Тези покупки явно са в директна връзка с неотдавна оповестения от Белия дом нов пакет от военна помощ на стойност 375 милиона $ за Украйна. Той включва бомби, муниции HIMARS, артилерийски снаряди, ракети, противотанкови системи, бронетранспортьори M1117 и друга техника.

Украйна също по този начин ще получи за първи път авиобомби със междинен обхват за изтребители F-16 от Съединените щати.

По-рано, през май тази година, Boeing към този момент получи контракт от Военновъздушни сили на Съединени американски щати за доставка на Украйна на управляеми авиационни бомби на стойност към 7,5 милиарда $.

Задачите на компанията включват преоборудване на съществуващите муниции с комплекти Joint Direct Attack Munitions (JDAM). Договорът с закрепена цена не е стеснен във времето или количеството муниции.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР