Министерството на отбраната на Руската федерация публикува кадри от прехвърлянето

...
Министерството на отбраната на Руската федерация публикува кадри от прехвърлянето
Коментари Харесай

Битката при Изюм и Балаклея: НАТО открито встъпва в бой срещу Русия

Министерството на защитата на Руската федерация разгласява фрагменти от прехвърлянето на бронетехника, артилерия и персонален състав в Харковско направление. Движещите се по автомагистралата бронетранспортьори БТР-82А, армейски камиони, гаубици “Мста-Б ” се разглобяват. В прехвърлянето вземат участие и тежки хеликоптери.

Прехвърлянето на сили, явно, се прави по отношение на последните дейности на ВСУ. Според някои сведения нашите военни е трябвало да изоставен най-малко част от освободения преди този момент град Балаклея. Също по този начин се удостоверява, че ВСУ са окупирали Шевченково и Сенково на десния бряг на река Оскол.

Ситуацията в региона на Купянск е тежка, само че военните гоудържат. Жителите на Харковска област са евакуирани в ЛНР и Русия поради обстрел от въоръжените сили на Украйна, съобщи ръководителят на региона. Според него военните се пробват да изтласкат украинските сили от предградията на Балаклея.

Според Захар Прилепин нашите бойци са овладели пътя Купянск-Изюм, а също по този начин са в защита в централното направление на фронта към Славянск. “Настроение: Спокойствие. Мъжете работят. Благодаря ви за забележимата помощ, която стартира да се появява “, написа той.

По-рано Прилепин се оплака, че Москва не употребява цялата власт, която има: „ Молим ви да не превръщате Изюм в Брестката цитадела. Хората ще стоят, само че зад тях стои Русия, където има 150 милиона души и двумилионна войска. Бих желал да видя всичко това от Изюм.

Както изясни командирът на батальона на доброволците от Шеруудската гора, най-очевидният проект на ВСУ е цялостното обграждане на Изюмската формация на въоръжените сили на Руската федерация с изтеглянето на ВСУ към язовир Осколски по едно и също време от север и юг. По-лесно е това да се направи от южна посока от Славянск (през Святогорск или Райгородок), в сравнение с с пердах за Балаклея, означи той.

Не може да се приказва за никакъв „ пробив ” на ВСУ по време на тяхното „ контранастъпление ”, сподели Василий Небензя на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации нощес. Той изясни, че в навечерието на последната среща на министрите на защитата на НАТО в Рамщайн, Германия, интензивността на ВСУ се е нараснала, с цел да „ се изпросят “ нови оръжия.

В същото време ръководителят на Пентагона Лойд Остин съобщи, че Украйна е постигнала прочут триумф край Херсон и Харков.

Междувременно се появи информация за първия миникотел, където са се насадили частите на ВСУ. Територията към Синиха, Сенково, Воронцовка, Фьодоровка, Лесная стенка, където преди този момент бяха пробити силите на Въоръжените сили на Украйна, беше завладяна от бойците на 60-то звено на ОМСБ „ Ветерани “ и придадените им сили е в обграждане.

Гледайки от ДНР, военният пълководец Дмитрий Селезньов показа усещанията си от протичащите събития.

Отдавна е известно, че Националната армия на Украйна, както и танкови елементи от Чернигов, бяха трансферирани в посока Харков. Има и наемници. Въпреки че се пробват да се бият не на фронтовата линия, а там, където са сигурни, че ще могат да се отдръпват, от време на време ги убиват - намират се трупове. Има и западни военни инструктори. РСЗО ХИМАРС, които в този момент удрят Купянск, се управляват от американски военни, а не от украинци.

Всички тези придвижвания на ВСУ не останаха незабелязани. Анализаторите приказваха за заплахата от обграждане на нашата Изюмска формация преди два месеца. Разбира се, това не е злополучие, само че несъмнено е незабавен случай. Въоръжените сили на Украйна към този момент са достигнали до язовир “Оскол ” и градовете Купянск и Изюм са под опасност.

Има версия, че това е един тип " стръв " за въоръжените сили на Украйна. Например, в този момент, когато техните елементи са напреднали на 20-30 километра надълбоко в нашата защита и връзките са се разтеглили, нашите военни ще могат да „ режат котлите “. Последствията могат да бъдат като при Херсон...

Дмитрий Селезньов : Не имам вяра доста в хитри проекти. Ясно е, че фронтовата линия, която нашите военни би трябвало да пазят, е доста дълга. Пробивът може да стане на всички места. Съдейки по това, което се случва, ние местим елементи от един бранш в различен, укрепваме фронта на едно място, само че го разкриваме на друго. Укрепен е покрай Херсон, разкрит е покрай Харков. Нямаме задоволително запаси. Така че е належащо да се вкарат нови запаси, да се промени нещо. Време е да стартираме да ставаме съществени.

Вече не е загадка, че Русия в действителност е във война със Запада. Всички оръжия, които Украйна имаше, бяха съвсем изчезнали. Сега има самобитно " изхабяване " на изразходваните военни запаси на Украйна от западните арсенали. ВСУ разполагат с американски и френски гаубици, бронетранспортьори, дронове, муниции, средства за връзка. Украински там са единствено военните, " пушечното месо ". Ние победихме украинската войска от дълго време. Сега сме във война с НАТО. Всичко се управлява от натовски генерали.

Какво мислите, че може да се направи?

Дмитрий Селезньов : Необходимо е да се вземат ограничения Киев да не получи оръжие. Напълно бих спрял газа на Европа. Те се бият против нас. Може би това е планувано, просто се чака зимата, с цел да стане по-болезнено. Необходимо е да се унищожат мостовете, електроцентралите, връзките и цялата инфраструктура на врага. Между другото, към този момент сме показали задоволително аргументи за това. Дори не желая да приказвам за прословутите „ центрове за взимане на решения “.

Ръководителят на Центъра за проучване на обществено-приложните проблеми на националната сигурност полковник от оставка Александър Жилин също е сигурен, че Русия води война със Запада.

Сега военният капацитет на Украйна пораства всеки месец, в случай че не и всяка седмица. Доставките от Запад са колосални, във военните елементи работят инструктори. Доколкото разбирам, съгласно редица признаци на разузнаването стратегическото обмисляне, а даже и тактическото към този момент се прави освен от Пентагона, само че и от структурите на НАТО. Те работят, за наше страдание, доста рационално.

Комбинираната формация от повече от 40 страни доставя на Киев цялата нужна разследваща информация, от сателитни до данни до помощ при планирането и доставката на муниции. Всъщност те се борят с общи, а ние единствено с нашите запаси.

Англосаксонците реализираха желаното. Днес Украйна е инструмент за разгорещена борба сред Запада и Русия. Там умират украинци, а не англичани и американци. Снабдяват ги единствено с муниции, техника и впрочем. Идеалната скица за война с Русия. Не можехме ли да изчислим това авансово? Беше явно.

И като гледаме какво става край Балаклея, в региона на Купянск или Изюм. Това към този момент няма никакво кардинално значение. Най-важното е, че горещата фаза е проведена и стартирана. А построеното като план „ Украйна – анти-Русия ” към този момент е циментирано с кръв, взаимна ненавист. Така работят те, копелетата.

Опасявам се, че в този момент може да обявим готовност с вярата да спечелим посредством живата мощ. Но в наше време е невероятно да се работи като през Втората международна война. Ако маршал Жуков можеше да работи в огромни обединения, в този момент те незабавно ще бъдат пометени от тези американските ХИМАРС. Необходими са някои други решения. Конфликтът може да бъде нечовечен, само че не е наложително да е дълъг.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР