Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че украинска диверсионна

...
Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че украинска диверсионна
Коментари Харесай

Руските сили унищожават украински диверсанти, опитали да завладеят Запорожката АЕЦ

Министерството на защитата на Русия съобщи през днешния ден, че украинска " диверсионна група ", която по думите му е акостирала покрай следената от Русия украинска АЕЦ " Запорожие ", се унищожава благодарение на хеликоптери, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция, базирайки се на съветската организация Интерфакс.

По информация от министерството групата от към 60 души е направила офанзивата с два плавателни съда, които към този момент са потопени, заяви държавната организация РИА Новости.

Диверсантите дебаркирали рано сутринта на брега на Каховското водно вместилище на 3 км североизточно от централата. Те били разкрити и блокирани от елементи на съветската армия. В момента върви ликвидирането им благодарение на хеликоптери.

Според члена на военно-гражданската администрация на Запорожка област Владимир Рогов диверсантите са минали специфична подготовка във Англия.

" Те минали през специфична подготовка под управлението на английските спецслужби МИ-6, след което са се завърнали в Украйна през Варшава към края на август ", изясни Рогов.

В рускоезични уеб сайтове се появиха информации, че трима от нападателите са били хванати.

Репортер от Ройтерс, който се намира покрай централата в следения от Русия град Енергодар, заяви за нараснала военна интензивност, в това число придвижване на военни и прелитания на хеликоптери. Той добави, че жилищна постройка е била изумена от обстрел, което е принудило хората да се скрият в мазетата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР