Министерството на отбраната на Русия на 8 октомври назначи генерал

...
Министерството на отбраната на Русия на 8 октомври назначи генерал
Коментари Харесай

Русия за първи път назначи командващ на войските в Украйна. Броят на уволнените генерали расте

Министерството на защитата на Русия на 8 октомври назначи военачалник Сергей Суровикин за общоприет пълководец на съветските сили, ангажирани във войната в Украйна. Назначението идва на фона на възходящ брой уволнени военни на управителни постове в съветската войска.

Москва до момента не съобщаваше въобще, че съществува подобен пост. Сега министърът на защитата Сергей Шойгу назначи Суровикин за командващ на Обединената група войски в региона на специфичната интервенция в Украйна.

Съобщението пристигна единствено часове р повредиха основния Кримски мост, който свързва Русия с Крим. През последните седмици в Русия нарастват рецензиите към метода, по който армията води войната, в това число и измежду поддръжници на президента Владимир Путин. в контраофанзивата си и си върна част от окупираните от Русия територии.

От 2017 година Суровикин управлява Въздушно-космическите сили на Русия - работа, основана през 2015 година, когато съветските Военновъздушни сили, Въздушно-ракетните сили и Космическите сили бяха сложени под едно командване.
 Генерал Суровикин дава брифинг за обстановката в Сирия през юни 2017 година
През юни Суровикин беше назначен да управлява съветските войски в Южна Украйна. Преди това е служил в Таджикистан, Чечня и Сирия.
Все повече генерали са заменени
Международните военни наблюдаващи оповестяват и за още промени в управителните постове на съветската войска. Ръководителят на съветския севернокавказки район Дагестан Сергей Меликов написа в Telegram на 7 октомври, че роденият в Северен Кавказ генерал-лейтенант Рустам Мурадов е назначен да управлява Източния боен окръг.

Окръгът е основан в Далечния изток на Русия, само че огромна част от персоналния му състав сега взе участие във войната на Русия в Украйна.

Мурадов управлява войски в източните райони на Украйна Донецк и Луганск, елементи от които са под контрола на подкрепяните от Русия сепаратисти от 2014 година Той също командва съветски миротворци в отцепническия район на Азербайджан Нагорни Карабах.

На 3 октомври съветски медии оповестиха, че командирът на Западния боен окръг, генерал-полковник Александър Журавльов , е бил заменен малко след тежките съветски загуби в Североизточна Украйна през септември и отвоюването на стратегическия град Лиман в Донецка област от Украйна.

През септември военачалник Дмитрий Булгаков , заместник-министър на защитата, отговарящ за логистиката, беше сменен от генерал-полковник Михаил Мизинцев, който е упрекнат от Европейския съюз, че е провел обсадата на Мариупол при започване на войната, при която бяха убити хиляди цивилни.

През август държавните медии в Русия оповестиха, че командирът на Черноморския флот е бил уволнен, откакто Украйна извърши няколко сполучливи офанзиви, в това число потапянето на съветския ракетен крайцер " Москва " и загубата на осем бойни самолета при нахлуване против съветска база в Украйна Крим, който беше високомерен от Москва през 2014 година

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР